de que tens por bonica

Páginas: 7 (1525 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
El romanticisme
el desenvolupament econòmic que es va produir a causa de la revolució Industrial a Europa al llarg del segle XIX va suposar la irrupció d’una nova manera de pensar, la mentalitat burguesa, molt diferent de la que
s’havia anat forjant fins ara que era de base aristocràtica. Aquests canvis econòmics es reflectiren en un nou corrent artístic que va sorgir durant els primersdecennis del segle a Anglaterra i a Alemanya i es va estendre arreu d’europa : el Romanticisme.
Els artistes romànics valoren per damunt de tot la llibertar, es rebel len contra qualsevol normativa o tradició que limite la seua creativitat. Els escriptors d’aquest moviment presenten les caracteristiques seguients:
escriuen amb to subjectiu, el mes important es l’expressió dels sentiments individuals,i senten atracció per personatges
presenten una visió idealitzada del paisatge i de la natura que sovint és una metàfora de les seues inquietuds i de l’estar d’ànim.
Mostren una actitud d’evocació de les glòries passades i de recerca de les arrels populars.
Situen el sfets es un temps o es un espai llunyans i solen estar ambientats en llocs foscos i boirosos com cementeris.
Autors
GUSTAVOADOLFO BECQUER
Poeta espanyol. És una de les figures més importants del romanticisme i les seues Rimes van suposar el punt de PARTIDA de la poesia moderna espanyola. Va nàixer a Sevilla, fill d'un pintor i germà d'un altre,També ell mateix va practicar la pintura, però, després de quedar-se orfe i traslladar-se a Madrid, en 1854, la va abandonar per a dedicar-se exclusivament a la literatura. Nova aconseguir tindre èxit i va viure en la pobresa, col·laborant en periòdics de poca categoria. Posteriorment va escriure en altres més importants, on va publicar cròniques socials, algunes de les seues Llegendes i els assajos costumistes Cartes des de la meua cel·la. Va obtindre un càrrec molt ben PAGAT, en 1864, de censor oficial de novel·les. Bécquer, que des de 1858 estava afligit d'una greumalaltia, probablement tuberculosa o venèria, es va traslladar a Toledo, a casa del seu germà Valeriano. ESTE va morir al setembre de 1870 i el poeta el 22 de desembre, als trenta-quatre anys.











QUE OBRES ESCRIU
una col·lecció de setanta-sis poesies, publicades l'any següent amb el títol
inicial d'El llibre dels teuladins, posseïxen una qualitat essencialment musical i unaaparent senzillesa. Formalment són poemes breus en versos assonants Es referixen a l'emoció d'allò que s'ha viscut, al record, a experiències convertides en sentiments. TAMBÉ apareix l'amor, el desengany, el desig d'evasió, la desesperança i la mort. Les Llegendes. Títol amb què s'agrupen totes les narracions en prosa de Bécquer. Es van publicar originàriament en periòdics, entre 1861 i 1863, per laqual cosa se suposa que la seua composició va ser anterior a la major PART de les Rimes. Són vint-i-dos i estan escrites amb un estil vaporós, delicat i rítmic, on abunden les descripcions, les imatges i les sensacions.


JOSE ZORRILLA
Dramaturg i poeta espanyol que va ser una de les figures més destacades del romanticisme espanyol. Va nàixer a Valladolid i va estudiar en les universitats deToledo i Valladolid. Escriptor enormement prolífic, va publicar quaranta obres, majoritàriament històries nacionals, entre 1839 i 1849. Es va donar a conéixer en l'enterrament de Marià José de Larra on va llegir com a homenatge: "A la memòria del jove literat el senyor Marià José Larra" (1837) . A partir d'eixe MOMENT l'èxit li va acompanyar sempre, encara que, gran dilapidador, sempre va viureamb estretors econòmiques. Va ser triat membre de la Reial Acadèmia Espanyola en 1848, amb tan sols 31 anys d'edat i va llegir el seu discurs d'investidura en vers.
QUE OBRES ESCRIU
Va destacar més en l'èpica, amb llargs poemes narratius COM el conocídisimo A bon jutge millor testimoni inspirat en la llegenda toledana del Crist de la Vega, encara que la crítica assenyala com el millor d'ESTE...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • De Que Tens Por Bonica?
  • bonice
  • BonIce
  • Bonice
  • tens
  • Tens
  • tens
  • tens

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS