De Schadum Van De Wind

Páginas: 2 (271 palabras) Publicado: 3 de abril de 2012
 
 El País,  27 mei 2010
Fiscale Europese Unie
Het rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling(OESO) beschrijft een uiterst complexesituatie van de wereldeconomie. Aan de ene kant beschrijft ze een duidelijk(maar trage) verbetering van de wereldeconomie tijdens dit jaar en 2011, gedreven door het getrek van deVerenigde Staten en Japan. In dit relatief helder klimaat rijst de twijfel over de economie in de eurozone. In de eurozone, bengelt Spanje achteraan. Het zal de enige grotewereldeconomie zijn in de recessie dit jaar ( -0.2%) en in 2011 zal het BNP maar 0.9 % groeien.
Maar aan de andere kant, verwijst de organisatie naar de onvrede van definanciële markten. De turbulentie die zich manifesteert in de wispelturigheid van de beurzen(de koersen van  de  aandelen zakken bruusk in gevolgd door korte periodes vanstijgingen) zal enkel verbeteren als de Europese begrotingen beter samenwerken. Het volstaat niet dat de regering de openbare uitgaven beperkt met 15 000  miljoen, nu deinvesteerders voor de dag komen met de moeilijke punten van het economisch herstel. Ze eisen een radicale hervorming van de arbeidsmarkt en veroordelen de achterstand van definanciële hervorming.
Het is waar dat Spanje de uitgavebeperkingen moet toepassen, dat het belastingen zal moeten opleggen( en dat ze niet alleen beroep doen op uitzonderlijkebelastingen op grote vermogens), maar ook dat Europa een striktere wetgeving moet maken voor de financiële markten.  De euro heeft een bekwame politieke macht nodig die deonvrede in de markten kan controleren. Een fonds voor de bankencrisis zou een uitstekende stap zijn.
 
 
 
Señala 4 estrategias de traducción diferentes y denomínalas.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • windo
  • Wind
  • winder
  • Que es windos
  • windos
  • Winder
  • windos
  • vane vane

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS