De un pobre hombre rico

Páginas: 3 (680 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2012
DE UN POBRE HOMBRE RICO

Von einem armen, reichen Mann


En el seu relat, Adolf Loos parla sobre un home ric, amb una bona esposa i fills, portava una bona vida, fins que un dia s'adona que noés feliç, li falta alguna cosa en la seva vida; ART. En notar això, l'home ric crida a un reconegut arquitecte i li demana que ompli d'art casa sense importar el preu. L'arquitecte va omplir la casa depintures famoses, escultures, teles, objectes, etc., Transformant-la en un espai ple d'art. L'home ric estava feliç, meravellat amb tantes coses belles a casa seva.

En passar el temps, la casa esva tornar un lloc difícil per viure, ja que l'arquitecte li havia construït art i volia que aquest es quedés tal com ell l'havia predisposat; li havia construït un lloc a cada objecte, un marc a cadaquadre , unes sabatilles a cada recambra, i l'home ric havia de memoritzar on es posava cada cosa i no només això, també devia deixar d'adquirir nous objectes per a no alterar el ja que el SrArquitecte havia dissenyat; en adonar-se de la seva realitat l'home ric es va posar molt trist.




Em va fer gracia la forma en què posen aquí a l'arquitecte, com una persona capritxosa i meticulosa enquant a la seva arquitectura, el seu art.

Em sembla que l'arquitecte del relat no estava complint amb la seva missió, construir per a l'home, això vol dir que els gustos, activitats i necessitatsdel futur usuari han de ser la prioritat.

L'arquitecte ha de tenir en compte els desitjos de l'usuari al qual li construeix, no s'ha de tancar només a les seves creences sobre l'art, sinó ha de sercrític i raonable amb el futur habitant.


Aquesta asimetria que es produeix en algunes relacions entre arquitecte i client, no és l'adequada la relació que s'hauria de produir entre tots dos.La confiança i el respecte será la clau per evitar aquesta asimetria i marcar on i quan acaba la tasca de l'arquitecte.
Depenent de com sigui aquesta interacció l'obra es desenvoluparà d'una forma...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayo de Hombre rico, Hombre pobre
  • El pobre hombre rico
  • Ricos pobres y ultra pobres
  • Ricos Y Pobres
  • Ricos y Pobres
  • Ricos Y Pobres
  • El rico y el pobre
  • Estados ricos y estados pobres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS