debat sobre la qualitat de vida durant la revolució industrial

Páginas: 4 (891 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
Vázquez i Martínez, Martín María
1er d’Economia, Grup D
Ressenya d’un article:
L’article del senyor Antonio Escudero (Escudero, Antonio (2002), “Volviendo a un viejo debate: el nivel de vida dela clase obrera británica durante la Revolución Industrial”, Revista de Historia Industrial, 21, pp. 13-60.) ens parla principalment de les dificultats de mesurar els canvis en les condicions de vidadels treballadors durant la Revolució Industrial, tot i que existeix una amplia gamma d’indicadors del benestar per mesurar aquests canvis. El problema és que cap d’aquests indicadors de benestar ésperfecte ja que, deixa escapar alguns factors que són essencials pel mesurament del benestar.
L’augment o el descens del benestar durant la Revolució Industrial ha estat un tema de controvèrsia durantmolt de temps. Alguns historiadors defensen que les condicions de vida dels treballadors durant la Revolució Industrial no va millorar sinó que va empitjorar i molt notablement, també n’hi ha d’altreshistoriadors que diuen que en realitat sí que van millorar. Aquests serien els pessimistes i els optimistes, però també trobem treballs que no són ni optimistes ni pessimistes, aquests serien elsmoderats que poden ser més o menys pessimistes o optimistes.
Alguns economistes utilitzen la renta per càpita per fer les seves mesures del nivell de vida de les persones però aquest és un indicador quedeixa de banda, com ja he dit al principi, alguns factors imprescindibles per al mesurament del benestar tal i com podrien ser l’educació, la salut o la llibertat. Es per això que s’han anat creantnous indicadors com l’Índex Físic de Qualitat de Vida (Morris, 1979) que comptabilitza l’esperança de vida a l’edat d’un any, la mortalitat infantil, la taxa d’alfabetització adulta. També existeixl’Índex de Desenvolupament Humà, molt utilitzat per l’ONU, que fa un promig entre el PIB per càpita, l’esperança de vida en néixer i el nivell cultural. O el Dasgupta-Weale (1992) que inclou el PIB...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LAS MUJERES DURANTE LA REVOLUCI N INDUSTRIAL
  • Ensayo sobre la revoluci n industrial
  • Principales Inventos Durante La Revoluci N Industrial
  • Actividades Con Fuentes Sobre Revoluci N Industrial 1
  • ressenya volviendo a un viejo debate: el nivel de vida de la classe obrera britànica durante la revolución industrial
  • Revolucian Industrial
  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS