debat

Páginas: 2 (437 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2013
hola
El fixisme descriu la natura en la seva totalitat, com a realitat definitiva i acabada. Els fòssils es consideraven capricis de la naturalesa, espècies que van desaparèixer per catàstrofesdiverses El fixisme descriu la natura en la seva totalitat, com a realitat definitiva i acabada. Els fòssils es consideraven capricis de la naturalesa, espècies que van desaparèixer per catàstrofesdiverses En la primera meitat del s. XIX es van produir les polèmiques més airades entre fixistes i evolucionistes, fins que el fixisme va ser desbancat per l'aparició del darwinisme.
El fixisme és unateoria sense fonament científic la qual no suporta una anàlisi rigorosa. Actualment són moltes les proves de l'evolució que desmunten qualsevol teorització de caire fixista. Part d'aquestes proves esgeneren a partir de la investigació en camps com l'estratigrafia o la paleontologia.
En aquest sentit resulten igualment determinants els estudis sobre l'edat de la Lluna, impulsats en un primer momentpels geòlegs James Hutton i Lyell. Aquests estudis porten a estimacions molt allunyades de les proposades per l'arquebisbe Usher (4.600 m.a. segons les tècniques modernes de datació). A la Grèciaclàssica del segle I alguns pensadors presocràtics, com Anaximandre de Milet (segle VI aC), havien intuït la idea d'evolució dels éssers vius. Tot i així, en el pensament occidental les teoriesfixistes varen gaudir de molt bona reputació fins ben entrat el segle XIX.
Carl von Linné (1707-1778), el reconegut botànic suec que va assentar les bases de la taxonomia moderna, va ser un dels primers endesenvolupar formalment el fixisme, mantenint que les espècies havien estat creades de manera separada i independent i negant la possibilitat d'un origen comú dels éssers vius. Cal dir, però, que amesura que Linné va avançar en el seu treball va reconsiderar les seves idees fixistes, arribant inclús a suprimir determinats textos en les darreres edicions de la seva obra.
El zoòleg i naturalista...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Debate
  • El debate
  • Debate
  • el debate
  • Debate
  • debate
  • El Debate
  • Debate

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS