Debate entre sofista y socrates

Páginas: 3 (535 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2015
Debat entre sofistes i socrates?

Els Sofistes i Sòcrates comparteixen la mateixa preocupació filosófica, ells mostraven un cert interés en l’home o en el llenguatge, però més es centraven en elnomos ( la llei ), que és la reflexió de l’origen i la ligitimitat de les normes, de les lleis que regulen una societat. La reflexió sobre el nomos serà ética i política, els situen en l’Atenes del S.V A.C on hi va haver la primera forma de democràcia, on no podien votar ni esclaus, ni dones, ni molt menys els extrangers .
Els sofistes van ser els primers mestres professionals perquè cobravenper ensenyar i les seves ensenyanses es dirigien bàsicament a qui volia coneìxer l’art polític. Tambe ensenyaven la retòrica, feien discursos ben argumentats i convincents. Ells defensavenfilosòficament el relativisme, on cada societat decidia quina eran les lleis que més considerava valides, no hi ha una arma o una llei que sigui valida universalment .
Defensaven el convencionalisme, on les normeso les lleis son el resultat d’un acord, les lleis no responden a una voluntat divina o natural sino que troven la seva legitimitat en l’acord de la voluntat dels individus.
També defensavenl’exepticisme, és la teoría filosófica que defensava en cas que existeixi una sola veritat no tenim la menera de poder coneixer-la més enllà de constantar les sensacions més inmediates o de no poder constantarla validesa, la seguretat de cap altre coneixement. Poden parlar de probalitat però no de seguretat.
Sòcrates va ser un filosòf que no va escriure ni una sola pàgina, va ser condemnat a la mort perla propia ciutat, va ser un profesor com els sofistes però l’única diferència era que ell no cobrava per les seves ensenyanses, el seu plantejament didàctic era diferent, oferia la recerca de laveritat com tal. Sòcrates no pretén transmetre els seus coneixements sinó a fer-los pensar per ells mateixos. Ell va tenir la filosofia com una manera de viure, per ell les paraules escrites en un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Sofistas Y Socrates
  • Sócrates y sofistas
  • Sofistas Y Sócrates
  • Sofistas y socráticos
  • Socrates y los sofistas
  • Socrates y los sofistas
  • Sócrates y los Sofistas
  • Sofistas y socrates

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS