Deberes abril

Páginas: 6 (1318 palabras) Publicado: 31 de diciembre de 2014
Sumari
1. Introducció............................................................1
2. Que es la central Txernòbil...............................1.1
3. Que es un reactor.................................................1.2
4. Que és la radioactivitat........................................2
5. Com va succeir......................................................2.1
6. Quin remei es vautilitzar....................................2.2
7. Conseqüències mediambientals i humanes....3
8. Conclusió sobre l'energia nuclear.....................3.1


























INTRODUCCIÓ:

L´accident nuclear més greu de la història ocorregut al món va ser en la central de Txernòbil a Ucraïna (Rússia) el dissabte 26 d´abril de 1986.
Va ocórrer durant una prova enla qual se simulava un tall de subministrament elèctric al reactor numero 4, en el qual es va produir l’explosió i el van classificar amb el nivell més alt d´accidents nuclears en l´escala del 1 al 7 el van donar un 7.







_________________________________________________________
Abril Arnedo Jimenezpàgina 1





Que es la central Txernòbil:

La central nuclear de Txernòbil és una instal·lació que disposava de quatre reactors nuclears de gran potència, cadascun dels quals tenia una potència elèctrica de mil Megawatts, un megawatt són un milió de watts, per fer-nos una idea un sol megawatt es por alimentar d´energia elèctrica desis-cents a un millers de llars.
Es trobava en Ucraïna antiga unió soviètica i la ciutat més propera era Pripyat la qual van haver d'abandonar la gent a corre-cuita pel perill de la radioactivitat.






PRIPYAT
_______________________________________________________________________
Abril Arnedo Jimenezpàgina 1.1


Que es un reactor:

El reactor de Txernòbil era com un gegantí iglú però en comptes de gel era de grafit, que és un material molt comú entre nosaltres, per saber que és el grafit res més cal mirar un llapis, doncs la mina, aquest carbonet negre amb què escrivim, és grafit, que té la propietat d'aguantar molt bé la calor i laradioactivitat.
A l'interior del reactor havia molts cilindres de metall que estaven plens de diòxid d'urani, pels quals circulava aigua a alta pressió que quan s'escalfava per la reacció de l'urani sortia en forma de vapor i movia una turbina la qual produïa electricitat,
En cas de perill havia altres barres que estaven fetes d'un material anomenat bor, que s'introduïen en el reactor i és com si llancéssimaigua a un foc, és a dir que el apagaven, s'anomenen barres de control.
El reactor de Txernòbil no tenia edifici de contenció, això no passa en les centrals modernes.








_________________________________________________________
Abril Arnedo Jimenezpàgina 1.2

Que es la radioactivitat:

La radioactivitat és un fenomen que tenen alguns compostos i és invisible als nostres ulls, silenciosa per les nostres oïdes i impalpable per a les nostres mans, són com uns rajos que acomiaden certs materials com l'urani el plutoni però també elements que tenim per casa com televisors, ràdios , microones, .... etc
Aquests elementsradioactius, plutoni, urani, ... etc els raigs que emeten són molts més forts i són diferents ja que poden ser raigs gamma, beta o alfa i poden penetrar els cossos sòlids com pot ser el cos humà, és com si et fessin radiografies, molt forts i molt seguides, aquestes radiacions sobre un organisme viu en altes dosis pot provocar efectes nefastos per a la salut, ja que pot canviar nostre ADN i pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • abril
  • Abrilos
  • Abril
  • ABRIL
  • Abril
  • Abril
  • Abril
  • Abril

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS