Deberes

Páginas: 5 (1239 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2014
Sacco-Vanzetti: era el cognom de dos imigrants italians, que van ser detinguts el 1920 i acusats d’un assasinat sense proves. Van ser executats i més tard es va reconeixer l’error.
Montesquiev: va ser un dels primers pensadors ilustrats, filòsoof de la política i va reflexionar sobre quin podría ser el millor sistema de govern
Voltaire: va ser un filosof i escriptor fraances, va ser un granintelectual europeu i el mes influent.Se li atribueix un adjectiu, volterià, dit de les persones molt critiques amb l’esglesia.
Rosseau: Representa una nova manera de pensar i d’entendre la ilustracio, consideraba que la rao no era l’unic, sinó que tambe contaven els sentiments.
Denis Diderot: Va ser el que va dirigir L’enciclopedia, on van participar més de 130 ilustrats francesos.
FelipD’anjou: Princep francés, que pertany a la familia dels borbons. Tenia unes relacions familiars amb carlesII i era nét del rei lluis 14 de frança.
Arxiduc Carles D’austria: es d’origen alemany, de la familia HABSBURG, i el fill de l’emperador alemany.
François-Noel Babeuf: va ser un líder amb un projecte politic molt clar, al 1795 crea el grup dels iguals.
Napoleo Bonaparte: Va ser un generalfrancés que el 9 de noviembre de 1799 va produir un cop de força i va destituir el govern i s’estableix a ell mateix. Va tindre un ampli suport de la societat
Bakunin: Va ser el simbol de l’anarquisme. Defensava la llibertat i la igualtat.
Carles 4: va ser un rei débil, nomes volia conservar els privilegis i la seva aristocracia. I va aceptar que l’armada francesa creues espanya per arribar aPortugal.
Josep I: Napoleó va proclamar com a rei d’espanya al seu propi germa i es va redactar el estatut de baiona.
Rafael del Riego: va ser un coronel español que va provocar el gener de 1820 un pronunciamiento amb un gran exit, i ho va fer prop de cadis.
Carles Maria D’isidre: va ser un líder germa de ferran VII, que va donar lloc a un moviment politic anomenat carlisme, era de gran influencia enla política d’espanya.
Espartero: va ser un politic militar, liberal progresista. Va intentar continuar endavant les reformes poliitiques i va posar en practica una política lliure canvista.
Amadeu de Saboia: Va ser un princep Italia de la familia dels saboia, el 27 de desembre de 1870 el van proclamar rei i aixo va condicionar tota la monarquía.
Antonio Canovas del Castillo: va ser un politicespañol , despres de la revolucio de 1868 va estar exiliat a anglaterra i va intentar aportar aquest model que era mes intelectual.
Meiji Tenno: va ser l'Emperador del Japó, d'acord amb l'ordre tradicional de successió imperial Japonès, regnant des del 3 de febrer de1867 fins la seva mort.
Maria Cristina de Borbo: Va ser la ultima dona de Ferran 7, i va tenir una filla Isabel on va portar laseva regencia ja que era menor de 1833-1840
Joan Prim: Fou un militar i politic progressista del segle 19, molt influent a la politica espanyola.

Fes una redaccio de l’historia del mon al s.19
El segle dinou va des de l'any 1801 fins el 1900 dC (en el calendari gregorià). Els historiadors, però, a vegades defineixen l'era històrica d'aquest segle com un període que va des del'any 1815 (congrés de Viena), fins el 1914 (començament de la Primera Guerra Mundial). Com una alternativa a aquesta classificació, Eric Hobsbawm va proposar una definició anomenada Segle dinou llarg i que va dels anys 1789 al 1914.
Durant aquest segle, els imperis espanyol, portuguès i otomà comencen a defallir, i el Sacre Imperi Romà i l'imperi Mogol desapareixen definitivament.
Després de les guerresnapoleòniques, l'imperi Britànic esdevé el primer hiperpoder (o màxima potència mundial), i passa a controlar territoris que comprenen la quarta part de la població mundial i la tercera part de la seva àrea terrestre, tot posant en pràctica la Pax Britannica.
L'esclavatge va desaparèixer en gran mesura arreu del món. L'electricitat, l'acer i el petroli varen iniciar la segona revolució...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Deberes
  • deberes
  • Deberes
  • deberes
  • los deberes
  • deberes
  • deberes
  • deberes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS