Deberes

Páginas: 3 (598 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2014
Preguntes sobre Ramon Llull
Busca informació sobre RAMON LLULL i respon les preguntes que tens a continuació.
a) Quina importància té Ramon Llull en la història de la literatura catalana?
RamonLlull va ser un rellevant escriptor, filòsof, místic, teòleg, professor i missioner mallorquí del segle XIII. La seva obra escrita és la més extensa produïda per un sol autor medieval, la redactà encatalà, occità, llatí i àrab. És considerat, juntament amb l’autor del Llibre dels fets, el primer autor literari rellevant en català i el primer autor medieval en fer servir una llengua romànica pertransmetre coneixements filosòfics, teològics i místics. També fou el primer a escriure-hi novel·la moral, i un dels primers a fer-hi divulgació científica i tècnica.
 
b) En quines llengües escriu?Per què?
Català, occità, llatí i àrab. Utilitza la llengua romànica per transmetre coneixements filosòfics, teològics i místics.
 
c) Quins són els tres grans objectius de la seva vida?Predicació als infidels fins arribar al martiri, escriptura d'un llibre contra els errors d'aquests infidels (Llull deia que havia de ser «el millor llibre del món») i creació d'escoles-monestirs on s'ensenyésl'àrab i altres llengües orientals per a instrucció de missioners. En definitiva, l'obsessió dominant en Llull fins al darrer moment de la seva llarga vida serà la conversió dels musulmans, dels jueusi d'altres infidels (especialment dels tàrtars) a la fe cristiana.
 
d) Explica els episodis més rellevants de la seva existència, situa'l cronològicament.
Fill de Ramon Llull i d'Isabel d'Erill,va néixer l'any 1232 a Ciutat de Mallorca. Ramon va ser patge del Jaume el Conqueridor quan tenia catorze anys i també va ser preceptor del príncep Jaume, futur rei de Mallorca. Durant la sevajoventut va servir com a senescal i majordom. Vivia a la cort i duia una vida alegre i una mica esbojarrada.
Al 1257 es va casar amb Blanca de Picany i va tenir dos fills, Domènec i Magdalena. Cap als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Deberes
  • deberes
  • Deberes
  • deberes
  • los deberes
  • deberes
  • deberes
  • deberes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS