Decàleg decroly

Páginas: 3 (507 palabras) Publicado: 13 de abril de 2010
DECROLY

- Proposa el joc com a mètode d’aprenentatge. Tal i com s’explica en el llibre “El juego educativo : Iniciación a la actividad intelectual y motriz”: Els jocs de construir, perexemple, desenvolupen la creativitat infantil.

- Va ser un dels exponents del moviment de l’escola activa. ESCOLA ACTIVA: es fonamenta en la llibertat i en el treball. Cada alumne/a desenvolupa lesseves capacitats al màxim integrant-se així a la societat i aportant el millor d’ell mateix per a transformar-la.

• Va idear un mètode pedagògic basat en centres d’interès que consisteix encentrar els temes d’estudi d’acord amb els interessos dels infants en cada edat. Cada centre d’interès es desenvolupa en tres fases:
1- L’observació: a través de l’observació directa basada en lapercepció i la sensació.
2- L’associació: es relacionen els coneixements previs dels alumnes amb els adquirits en la observació.
3- L’expressió: l’expressió seria la culminació del procés, ien ella podem destacar:
- Expressió concreta (dibuix lliure, treballs manuals...).
- Expressió abstracta (text lliure, llenguatge matemàtic, musical...).

-
-Decroly formula 4 centres d’interès: alimentació, protecció, defensa i producció. Els alumnes busquen una resposta a aquests centres en les manifestacions de la vida. Passant així per l’estudi de la naturai més endavant societats, civilitzacions i cultures.

- Va recolzar conceptes com la globalització.

GLOBALITZACIÓ: o centres d’interès. Relacionar els coneixements adquirits afegintmaterials més abstractes per a arribar a idees més generals, relacionar al nen amb l’exterior, on aprèn i acumula experiències sense cap ordre, pren globalment sers i coses en les relacions entre ellsi amb ell mateix. Baix els interessos dels seus interessos, percep el món com una totalitat vivent, sense dissociació. Les imatges es retenien millor que les paraules i, sobretot, que les síl·labes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DECROLY
  • DECROLY
  • Decroly
  • Decroly
  • Decroly
  • Decroly
  • Decroly
  • Decroly

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS