DECA

Páginas: 3 (628 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2013

Valoració del currículum de l’àrea de religió catòlica
La llei de la LOGSE( Llei general del sistema educatiu) de 1990, va fer un desplegament acurat de la matèria de religió catòlica dins el seucurrículum d’educació primària. Concretament, trobem dos moments on es desplega la religió catòlica dins aquest currículum. En primer lloc, ens fa una explicació de la finalitat de la religiócatòlica al llarg de l’educació primària i ens parla dels objectius generals, els continguts, els objectius terminals, les orientacions didàctiques per dissenyar activitats d’ensenyament-aprenentatge( lesquals les desglossa en cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior), i unes orientacions didàctiques per dissenyar activitats d’avaluació. Per últim, en aquesta part hi ha un conjunt d’actituds, valorsi normes globals que cal tenir present en totes les activitats docents de totes les matèries. En la segona part on es parla de religió catòlica dins el currículum, ja es despleguen els contingutsconcrets a tractar en cada cicle d’educació primària.
Un cop explicada l’estructura curricular que la LOGSE feia de l’àrea de religió. Vull fer una valoració del plantejament que proposa. En primerlloc, la religió és una assignatura no obligatòria. Ara bé, tots aquells infants que desitgin cursar-la ho poden fer.
La manera de tractar la religió catòlica a l’escola serà diferent a la catequesi.Segons diu el currículum: “La religió catòlica ajuda no solament a descobrir la fonamental dimensió religiosa de l’èsser humà, sinó també a comprendre més la història, la cultura, l’art i la llenguade la nostra terra” Per tant, a l’escola es donarà una vesant més pedagògica i es relaciona amb altres àrees curriculars.
El currículum de la LOGSE tracta la religió com un àrea que ha de sertractada de manera disciplinària la qual te com a objectiu fonamental proporcionar eines de coneixement religiós.
La religió té en compte el procés evolutiu dels infants i divideix les orientacions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Decadas
  • decadas
  • decada
  • decada
  • decas
  • Nose Que Decir
  • Deco
  • Deco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS