deca

Páginas: 3 (520 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2013


En aquesta activitat ens hem centrat en el currículum de religió catòlica (LOE) i el currículum de religió catòlica (LOE) del País Basc.

Un cop feta l'anàlisi d'ambdós hem vist que pel quefa al seu disseny curricular presenta similituds ja que contenen continguts, objectius i criteris d'avaluació. Ara bé, ens hem adonat que en qüestió de competències de l'àrea de religió cap dels dos enté, no obstant hem pogut constatar que si que presenta competències bàsiques per a totes les àrees. Ens ha sobtat que el currículum de la LOE sí que contempla l'etapa de l' Educació Inafntil mentreque el del País Basc l'obvia.

Ens ha cridat l'atenció la diferenciació en l'ús del llenguatge entre els dos currículums. Hem observat que el llenguatge emprat per la LOE és d'un caire cristià moltmarcat ja que pressuposa que tothom que fa religió és cristà i contempla molt per sobre l'heterogeneïtat religiosa “ Valorar la Salut com a regal de Déu”. A més a més, que els continguts nos'adequen al desenvolupament dels infants. Per contra,el del País Basc té una visió més àmplia ja que contempla d'altres religions i presenta un llenguatge més cultural, vocabulari més planer i entenedor.Esmenta el que l'infant hauria de saber. Està dividit en blocs i s'adequa al nivell de desenvolupament dels infants. Els blocs són eixos transversals i els treballen a cada cicle adequats a la sevaedat. Fa com uns eixos que transporten tota la temàtica durant els sis anys. El llenguatge és inclusiu i podríem trobar-lo en qualsevol àrea de coneixement ja que és interdisciplinari.
Hem pogutveure que aquesta diferenciació tan clara entre els dos currículums és una qüestió política, cosa amb la qual no estem d'acord ja que creiem que en qüestió d'educació s'hauria d'arribar a un conscens ones poguessin definir els punts claus i que aquests no canviessin. Pensem que l'educació no hauria de quedar perjudicada pels interessos polítics, sinó que aquesta hauria d'estar per sobre perquè...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Decadas
  • decadas
  • decada
  • decada
  • decas
  • Nose Que Decir
  • Deco
  • Deco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS