Declaració de schuman

Páginas: 3 (693 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2013
Declaració de Robert Schuman, 9 de Maig de 1950.
Anàlisi i comentari.


Pasats cinc anys de la II Guerra Mundial i una vegada tallat, i repartit el pastís del nou continent europeu, s'aprovael Pla Marshall, amb el qual s'espera que Europa recuperi la industria i la seva economia de manera estable.

En aquest context, al 1950, el Ministre de Relacions Exteriors de França, RobertSchuman, acompanyat per Jean Monnet, va pronunciar un discurs que va suposar la primera pedra d'aquesta entitat supranacional amb competències i institucions soberanes de la Unió Europea, tal com nosaltresl'entenem a l'actualitat.

En primer lloc, va recordar que la Pau Mundial, només es podrà salvaguardar amb una Europa unida i va perfilar la posada en marxa de la maquinària de la construccióeuropea, establerta sobre una solidaritat de fet entre França i Alemania (rivals històriques) en el sector concret del Carbó i de l'Acer.

"El gobierno francés propone que se someta el conjunto de laproducción franco-alemana de carbón y de acero a una Alta Autoridad común, en una organización abierta a los demás países de Europa. (…). La solidaridad de producción que así se cree pondrá de manifiestoque cualquier guerra en Francia y Alemania no sólo resulta impensable, sino materialmente imposible.” (Declaración Schuman, 1950).


L'estratègia de Schuman, es la creació d'una comunitat económica,que introduirà el ferment d'una comunitat més amplia i més profunda, establint les primeres bases concretes d'una federació europea indispensables pel manteniment de la pau.

Schuman, homefranco-alemany, sabia per experiència própia dels conflictes entre les dos nacions. Per tant el mètode que proposa per la integració era el "funcionalisme".

La cooperació funcional, no comença per l'areapolítica, sinó desde el terreny económic i social. La prosperitat aconseguida mitjançant la integració económica es la garantía d'un sistema internacional estable i pacífic, en un procés que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • declaracio
  • Declaración Schuman
  • Resonancia De Schuman
  • ROBERT SCHUMAN
  • schuman op22
  • Declaración Schuman
  • Declaracion de schuman
  • Declaración Schuman

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS