Decret de Nova Planta

Páginas: 2 (466 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2013
Comentari de text del Decret de Nova Planta

-És una font primària perquè està escrit en la mateixa època en la que van ocórrer els fets. Document jurídic, és un decret (llei). El va escriureFelip V el 29 de Juny de 1707, Decret de nova planta, novíssima recopilació de les lleis d’Espanya.
-Està escrit per Felip V al segle XVIII. Rei d’Espanya, Nàpols, Sicília i Cerdanya. Duc de Milà isobirà dels Països Baixos. Felip V, va nàixer a Versalles el 1683, fill de Delfín Luis (fill de Lluis XIV de França) i Maria Ana de Baviera. Net de Maria Teresa d'Àustria, la germana de Carles II.Aleshores, com Carles II no va tindre cap descendència. Felip, ja era duc d'Anjou, però a l'octubre de 1700 el van nombrar hereu de les Austries espanyols. Un mes després, Carles II va morir. Felip V va tindreque ratificar el seu dret al tron en la guerra de la Successió. Va regnar durant quasi tota la primera meitat del segle XVIII, llevat del temps en que Lluis I, el seu fill, va pujar altron.(Gener-Agost de 1734). Finalment, el 9 de juliol de 1746 es trobava a Madrid i un atac de apoplexia el va matar.
-Escrit al segle XVIII. El fet més destacat d’aquella època va ser la Guerra de la Successió.Guerra de Sucesión (1701-1713)
Carles II, havia mort sense descendència i va nombrar successor a Felip V. Dins i fora d’Espanya va haver un bàndol que no l’acceptava, així que va esclatar la guerra.Felip V representava la possible unió d’Espanya i França sota un mateix rei. Per açò Anglaterra i Holanda van recolzar al candidat austríac. Felip V mostrava un model centralista, recolzat per lacorona de Castella, Carles d’Hamburg el recolzava a la Corona d’Aragó, especialment Catalunya. La guerra va acabar amb la victòria de Felip V. Carles d’Hamburg va heretar a 1711 l’Imperi alemany i vaperdre l’interès per regnar Espanya. Aleshores, Anglaterra i Holanda van veure una possible unió entre Espanya i Àustria amb un mateix monarca.
Quan és va acabar la guerra, Felip V va escriure açò...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari del Decret de Nova Planta
  • Decret de nova planta
  • Planta Hidroeléctrica "5 De Nov"
  • Decretos de nueva planta
  • DECRETOS DE NUEVA PLANTA COMENTARIO
  • decreto de buena planta
  • Decreto de nueva planta
  • Decreto de nueva planta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS