decreto 94

Páginas: 16 (3916 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013
M

INISTERI D’EDUCACIÓ I CIÈNCIA
REIAL DECRET 1349/2007, de 29 d’octubre, pel que s’estableix el títol de Técnica Superior en Educació Infantil i es fixen les seves ensenyances mínimes.
CAPÍTOL I
Disposicions generals
Article 1. Objecte.
El Reial Decret té per objecte l’establiment del títol de Tècnic Superior en Educació Infantil, amb caràcter oficial i validesa en tot el territorinacional, així com dels seus corresponents ensenyances mínimes.
Les disposicions d'aquest Reial decret reemplaça la regulació del títol del mateix nom, continguda en el Reial decret 2059 / 1995, 22 de desembre.
CAPÍTOL II
Identificació del títol, perfil professional, previsió i l'entorn professional del títol en el sector o sectors
Article 2. Identificació.
El títol de tècnic Superior enEducació Infantil queda identificat per els elements següents:
Denominació:
Educació Infantil
Nivell:

formació professional de Grau Superior.
Durada:

2000 hores
Família Professional:
serveis socioculturals i a la Comunitat
Referent Europeu:
CINE -5b (classificació internacional normalitzada de l’educació)

Article 3. Perfil professional del títol.
1. El perfil professional deltítol de Tècnic Superior en Educació Infantil queda determinat per la seva competència general, les seves competències professionals, personals i socials, per la relació de qualificacions i, en el seu cas, unitats de competència del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals incloses al títol.



Article 4. Competència general.
2. La competència general d’aquest títol consisteix endissenyar, implementar i avaluar projectes i programes educatius d’atenció a la infància al primer cicle d’educació infantil en el àmbit formal, d’acord amb la proposta pedagògica elaborada per un mestre amb l’especialització en educació infantil o títol de grau equivalent, i en tota la etapa en l’àmbit no formal, generant entorns segurs i en col·laboració amb altres professionals i amb les famílies.Article 5. Competències professionals, personals i socials.
Les competències professionals, personals i socials d’aquest títol són les que és relacionen a continuació:
a) Programar la intervenció educativa i d’atenció social a la infància a partir de les directrius del programa de la institució i de les característiques individuals, del grup i del context.
b) Organitzar els recursos per aldesenvolupament de l’activitat responent a les necessitats i característiques dels nens i nenes.
c) Desenvolupar les activitats programades, utilitzant els recursos i les estratègies metodològiques apropiades i creant un clima de confiança.
d) Dissenyar i aplicar estratègies d’actuació amb les famílies, al marc de les finalitats i procediments de la institució, per a millorar el procésd’intervenció.
e) Donar resposta a les necessitats dels nens i nenes, així com de les famílies que requereixen la participació de altres professionals o serveis, utilitzant els recursos i procediments apropiats.
f) Actuar davant contingències relatives a les persones, recursos o al mig, transmeten seguretat i confiança i aplicant, al seu cas, els protocols d’actuació establerts.
g) Avaluar el procésd’intervenció i els resultats obtinguts, elaborant i gestionant la documentació associada al procés i transmetent la informació amb la finalitat de millorar la qualitat del servei.
h) Mantenir actualitzats els coneixements científics i tècnics relatius a la seva activitat professional, utilitzant els recursos existents per al aprenentatge al llarg de la vida.
i) Actuar amb autonomia i iniciativa amb eldisseny i realització d’activitats, respectant les línies pedagògiques i d’ actuació de la institució la que desenvolupa l’activitat.
j) Mantenir relacions fluïdes amb els nens i nenes i les seves famílies, membres del grup al que estigui integrat i altres professionals, mostrant habilitats socials, capacitat de gestió de la diversitat cultural i aportant solucions a conflictes que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Decreto 1296 del 94
  • Decreto 1542 del 94
  • DECRETO SUPREMO Nº 02-94-EM
  • Decreto 1295 Del 94
  • Decreto 1295 /94
  • Decreto de urgencia 037-94
  • Decreto 407 Del 94
  • Decreto Nacional 1.798/94

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS