Decàleg comunicació oral

Páginas: 2 (343 palabras) Publicado: 14 de abril de 2014
Decàleg comunicació oral

1- Guanyar a la por escènica. Practicar, preparar.. fins a a la improvisació. Després, parlar amb naturalitat.
2- Comunicar els missatges amb eficàcia. Construirmissatges comprensibles: clars i precisos. Es pot començar amb una frase interessant, i després jugar amb les reiteracions.
3- El valor del silenci. El silenci i les pauses tenen un granvalor comunicatiu i un gran efecte en el públic. Cal fer pauses, destacant amb silencis previs els missatges importants.
4- Amb power point o sense. Si es presenta en power point no llegir lapresentació, el públic ja ho pot llegir. El material audiovisual és només un suport al discurs.
5- L’ús de la veu. Vocalitzar bé, parlar amb convicció i energia.
6- Comunicació no verbal. Elsgestos, el moviment de les mans i el cos han d’anar d’acord amb el missatge. Cal tenir cura de la roba.
7- El públic objectiu. Cal adaptar el missatge al públic. Es pot enriquir el discursamb anècdotes i fent alguna pregunta al públic. Si portes el discurs escrit, cal fer referència a alguna de les coses que s’hagin dit anteriorment. Cal connectar emocionalment amb l’auditori(l’humor, la cita d’una expressió tradicional o d’un amic).
8- Controlar el temps i l’espai. Evitar els discursos interminables i tenir en compte si el públic està assegut, de peu...
9- Crisi.Callar per sistema és una errada. Cal saber gestionar els silencis. No ser prepotent.
10- Elaborar un bon discurs. L’escriptura d’un bon discurs és bàsica per l’èxit. No abusar de les cites nide les xifres. Cal tenir en compte que s’ha d’informar, convèncer, provocar... Per fer-ho és necessari ordenar i estructurar les idees, definir quines són les principals i quines lessecundàries. Per a finalitzar, recalcar el missatge principal, la idea que es vol gravar en la ment del públic d’una forma directa i concreta. Es pot acabar amb un resum o unes conclusions.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comunicació oral
  • Comunicació Oral
  • Te cnicas de comunicacio n oral
  • Comunicaci N Oral
  • Comunicació i Expressió Oral
  • LA COMUNICACI N ORAL
  • Comunicaci N Oral
  • COMUNICACI N ORAL Y ESCRITA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS