defer

Páginas: 3 (522 palabras) Publicado: 15 de enero de 2014
Tecno
Una maquina es una conjunt de peces o d’elements mòbils i no mòbils, que, agrupats adequadament, aprofiten, dirigeixen o regulen una forma d’energia, la transformen i produeixen un efectefinal útil.







Acumuladors d’energia mecànica
- Volant d’inèrcia:
Consisteix en una roda o un disc, de fosa o d’acer, calat en l’arbre motor, que gira solidàriament amb aquest. Acumulal’energia mecànica en forma d’energia cinètica de rotació. Sempre que el treball del motor subministrat sigui superior al resistents durant un interval de temps, la velocitat e les màquines augmenta. Quanel treball motor és inferior al resistent, la velocitat disminueix.
- Elements elàstics:
Acumulen l’energia mecànica en forma d’energia potencial elàstica.
- Molles: Són elements elàstics que esdeformen per l’acció d’una força i que recuperen la seva forma inicial quan cessa la força deformadora. Estan sotmesos temporalment a esforços exteriors que els deformen i, d’aquesta manera, acumulenenergia potencial elàstica i quan cessa l’acció deformant, l’energia s’allibera i produeix treball. Hi ha de molts tipus com per exemple: molles de compressió, molles d’extensió, molles de torsió imolles planes.
Ressonància: Consisteix en el fet que l’amplitud de les vibracions de la molla va augmentant progressivament fins arribar a valors perillosos, ja que aquesta es podia acabar trencant.
-Ballestes: Són elements elàstics formats per lamines d’acer de diferent longitud unides entre elles per mitja d’abraçadores. Estan sotmeses a esforços de flexió i la seva aplicació més característicala trobem com a element de suspensió en vehicles pesants. Quan el vehicle circula per un terrenys irregular, les vibracions son absorbides per les ballestes, les quals es flexionen i eviten que estransmeti a la carrosseria del vehicle.
Dissipadors d’energia mecànica
Un dissipador d’energia mecànica es un dispositiu capaç de transformar l’energia mecànica d’un element en energia calorífica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DEFE
  • defe
  • Defer
  • defe
  • def
  • DEFE
  • defeer
  • abc def

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS