Definició Matèria.

Páginas: 2 (481 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2013
La matèria és un terme genèric per referir-nos la substància de la qual estan fets tots els objectes físics. En general, la matèria inclou els àtoms i altres partícules que tenen massa. Una manerahabitual de definir la matèria és considerar-la com tot el que té massa i ocupa volum, una altra manera seria considerar-la conjuntament amb l'energia: la matèria seria tot allò que conjuntament ambl'energia constitueix l'univers físic. A la pràctica, però no hi ha un únic significat científic correcte per al terme matèria, en tant que els diferents camps de la ciència utilitzen el terme de maneradiferent i de vegades, incompatible.
Des del punt de vista físic, es considera que tota la matèria esta constituïda per un o més tipus de partícules fonamentals, de mida petitíssima. Aquestespartícules s'anomenen fermions, i compleixen el principi d'exclusió de Pauli, que vol dir que no poden ocupar el mateix estat quàntic al mateix temps. Això és el que fa que la matèria no es col·lapsi en unestat d'energia mínima i que s'agrupi en estructures d'una certa complexitat. De fet, la matèria que observem en el nostre entorn s'organitza en forma d'àtoms, molècules, etc.
Depenent de lescondicions termodinàmiques, com la temperatura i la pressió, la matèria pot existir en fases diferents. Les més conegudes són la fase sòlida, la líquida i la gasosa, però n'hi ha d'altres: plasma, superfluid icondensat de Bose-Einstein.

Atom: Un àtom és la part més petita que forma part d'un sistema químic. És la mínima quantitat d'un element químic que presenta les mateixes propietats de l'element.Tot i que la paraula àtom deriva del grec atomos, que vol dir indivisible, els àtoms estan formats per partícules encara més petites, les partícules subatòmiques.
En general, els àtoms estan compostosper tres tipus de partícules subatòmiques. La relació entre aquestes són les que confereixen a un àtom les seves característiques:
Electrons, tenen càrrega negativa i són les més lleugeres....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Definici n y estados f sicos de la materia
  • definicio
  • Definicióes
  • Definici
  • LA MATERIA DE LA MATERIA
  • materia y estados de la materia
  • La materia
  • Materias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS