Definición del fenómeno religioso y de la religión

Páginas: 2 (489 palabras) Publicado: 25 de abril de 2013

Durkheim, É. (2003 [1912]). “Definición del fenómeno religioso y de la religión”. En: Las formes elementales de la vida religiosa. Barcelona: Alianza, pp. 57-93.

Vol trobar l’origen de lesreligions, però diu que per aconseguir-ho és necessari saber que significa realment religió. Hi ha moltes variants de religiositats, ja que cada societat, antiga o present, a adaptat a la seva manera lareligió, per poder donar significat als fenòmens naturals o socials.
Durkheim comença parlant de lo sobrenatural, és a dir, aquells esdeveniments que no formen part de la realitat. La religió els hiva buscar un sentit lògic per poder donar una explicació. Això no vol dir que la religió només doni explicacions als fets extraordinaris, sinó que també a tots aquells esdeveniments naturals.
Unaaltre visió que s’ha tingut alhora de buscar l’origen a la religiositat és la divinitat. Però l’autor no hi està d’acord, ja que diu que si busquem l’origen a partir de les divinitats deixem a moltesaltres religions fora. Opinar que s’ha de substituir la paraula Déu per “ser espiritual”, que són aquells sers dotats de poders superiors que no pot posseir l’home o dona. Així que dins d’aquestadefinició podem incloure a les ànimes dels morts, dimonis, genis, etc. Però hi ha moltes religions que no tenen ni esperits ni Déus o juguen un paper secundari. Com per exemple el Budisme o els Jainitas,etc.
Per l’autor del text, les religions són un tot conjunts de mites, dogmes, rituals, cerimònies, etc. i que estan dividits entre creences i rituals. Les primeres són estats d’opinió i consisteixenen representar-les. En canvi els rituals són determinades maneres de fer i és distingeixen d’altres pràctiques humanes.
Totes les creences siguin simples o complexes classifiquen de les coses querepresenten els homes, siguin reals o irreals, en profà i sagrat. Aquesta distinció, és la característica que distingeix la religió. Les coses sagrades són les creences, els mites, els dogmes o les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Definicion del fenomeno religioso
  • FENOMENO RELIGIOSO
  • el fenomeno religioso
  • Fenómeno Religioso
  • La religion religiosa
  • ‘El fenómeno religioso' presencia de la religión y de la religiosidad en las sociedades avanzadas
  • Fenomenos de la religion
  • Fenomeno de la religion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS