Definición pena de muerte

Páginas: 3 (661 palabras) Publicado: 21 de agosto de 2013
DEFINICIÓ PENA DE MORT


El Diccionari de la Real Academia Español defineix Pena com: Càstig imposat acord amb la llei pels jutges o tribunals als responsables d'un delicte o falta. De la mateixamanera el Diccionari de la Real Academia Española defineix Mort com: Cessació o final de la vida.
Amb aquestes dos definicion fetes podem dir que la pena de mort és la sanció jurídica capital, lamés rigorosa de totes. Consisteix en treure la vida a un condemnat mitjançant els procediments i òrgans d'execució establerts per l'ordre jurídic que la institueix. Per les seves caràcters essencials potser definida com: Destructiva, en tant que en eliminar de manera radical i immediat l'existència humana, no permet esmena, reducció ni resocialització alguna del condemnat, irreparable, quan la sevaaplicació, en el supòsit de ser injusta impedeix tota posterior reparació, i rígida atès que no pot ser graduada, ni condicionada, ni dividida.
















EVOLUCIÓ

L'ús del'execució com a càstig es remunta pràcticament als principis de la història escrita. Molts registres històrics, indiquen que la pena de mort ha estat part dels sistemes judicials des del principi del'existència dels mateixos.

La pena capital va ser rebutjada per l'església fins al segle XI. No és fins el segle XVIII quan la humanitat comença a plantejar-se si aquesta pena compleix una utilitatdins de la societat i comença a imposar-se amb més freqüència i de forma més cruel.
Al s. XVIII s'inicia una controvèrsia sobre la pena capital que perdurarà fins a l'actualitat. El dret penal dela primera meitat del segle XVIII es caracteritza per:

EL seu enduriment: imposa la pena capital a una persona amb 17 anys complerts, que hagués comès un simple furt a la Cort o dins de cinc llegüesdel seu rastre i districte.
La transcendència als familiars: aquests són expulsats del país, i amb la qual cosa, perden tots els seus béns.
La possibilitat d'imposar penes arbitràries.
La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Definicion de la pena de muerte
  • Pena de muerte
  • Pena de muerte
  • pena de muerte
  • la pena de muerte
  • Pena de muerte
  • Pena De Muerte
  • La Pena De Muerte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS