definiciones geo tema 5

Páginas: 3 (620 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2014
DEFINICIONS TEMA 5
-Economia de subsistència: aquella que es basa en l'agricultura o la ramaderia amb explotacions, generalment familiars, que només arriba per a l'alimentació i el vestit de lapròpia família o grup social i en la qual no es produeixen excedents que permeten el comerç.
-Economia de mercat: és un sistema econòmic que centra l'organització i assignació de la producció i el consumde bens i serveis en la llei d'oferta i demanda.
-Superfície agrària útil (SAU): és aquella superfície que comprèn les terres llaurades i les pastures permanents. En el cas d’Espanya al 2007 de 50,5milions d’ha destinades a la producció agroalimentària, 24,5 milions són superfície agrària útil.
-Agricultura intensiva: Té com a objectiu obtenir en el mínim espai la màxima quantitat possible deproductes i d’una gran qualitat. Necessita mà d’obra, s’han d’utilitzar tècniques avançades i s’hi han de fer inversions de capital.
-Agricultura extensiva: conreu de grans superfícies agrícoles ambuna inversió de capital i de mà d'obra reduïda. Les grans extensions de terra permeten la mecanització del camp.
-Productivitat: 1.Quantitat de productes obtinguda per unitat de superfície. 2.Quantitat obtinguda per unitat de treball (tones/hores de feina l'any).
-Ramaderia extensiva: ramaderia que cria els animals en les seves condicions de vida natural menjant poc farratges, pinso (cereals,llegums) i poc pinso industrual. És el model de ramaderia familiar i els animals es mantenen sans.
-PAC: (Política Agrària Comunitària), política de la Unió Europea que estava a favor d'unacompetitivitat més gran i una millor adaptació a la demanda i va restringir les ajudes econòmiques. Actualment la PAC concedeix ajudes econòmiques a joves agricultors i a agriucultors grans, per dur a termemillores per al benestar dels animals o en casos específics com a catàstrofes naturals.
-Aqüicultura: tècnica de conreu d'espècies aquàtiques vegetals i animals en ambients físics controlats amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TEMA 5 GEO
  • Tema 5. definición del estado, sus funciones y características de la estructura política
  • 5 Geo
  • Definiciones geo economica
  • 5 definiciones
  • Proyecto Geo Bloque 5
  • Examen De Geo 5 Bimestre
  • Tarea 5 Geo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS