Degas

Páginas: 2 (375 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2010
BALLARINA VERDA
Degas


Títol: Ballarina verda
Autor: Edgar Degas
Cronologia:1877-1879
Tècnica: pastel i gouache damunt paper
Estil: impressionisme
Mides: 64 x 36 cm
Localització: MuseuThyssen-Bornemisza (Madrid)
Tema: l’artista, que veia en el ballet un vehicle fonamental per estudiar la figura humana en moviment, dibuixà i pintà repetides vegades les canviants actituds de lesballarines. Les representava en tot tipus de postures, assajant o a l’escenari, vestint-se, o fermant-se les sabatilles, i sempre donat testimoni del seu enorme esforç físic i la seva concentració.
Amb lapintura d'interiors Degas s'allunya del "plein air" tan característic dels impressionistes.

ANÀLISI FORMAL
Degas ens introdueix en el món del ballet, tema molt recurrent en la seva obra. Unavista de l’escenari, amb vàries ballarines en plena representació, és captada des d’una de les llotges laterals a la part més alta. Només una d’elles se’ns mostra de cos sencer, en un complicat i ràpidgir. Les altres estan tallades i la resta de les seves figures resten a la nostra lliure imaginació. Davant del decorat de paisatge, algunes ballarines de taronja esperen el seu torn per a actuar. Acausa de la influència de la fotografia i dels gravats japonesos, Degas crea un espai pictòric descentrat i romput. Per a ell la realitat, transitòria i incompleta, havia de ser plasmada de formafragmentària. La fugacitat de l’acció és captada amb els traços ràpids de la tècnica del pastel, que el pintor aplica amb gran virtuosisme.

Composició
Es tracta d’una representació davant un públic queno es veu però que
s’identifica amb l’espectador del quadre. La nostra mirada cau sobre l’escena com si la veièssim a través d’uns prismàtics des d’una llotja lateral que proporciona vistesprivilegiades de l‘escenari.

La utilització d’un punt de vista alt i esbiaixat és un recurs del qual es val l’artista per captar les models en aquestes postures inesperades.

D’altra banda, els audaços...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Que Es El Deg
  • Degas
  • dego
  • Edgar Degas
  • Edgar degas
  • Edgar Degas
  • Edgar degas
  • Degaste fisico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS