deja vu

Páginas: 2 (455 palabras) Publicado: 16 de enero de 2014
L'experiència del déjà vu sol anar acompanyada per una convincent sensació de familiaritat i també per una sensació de « esglai », « estranyesa » o « raresa » . L'experiència « prèvia» és sovintatribuïda a un somni , encara que en alguns casos es dóna una ferma sensació que l'experiència « va ocórrer autènticament » en el passat .
o explicació més plausible és que el déjà vu no és un acte de «precognición » o « profecia » sinó més aviat una anomalia de la memòria : la impressió que una experiència està « sent recordada » .
 En altres paraules , la ment inconscient percep l'entorn abansque la ment conscient . Això provoca que la pròpia consciència percebi alguna cosa que ja està en la memòria , fins i tot malgrat que ho estigui només un instant de diferència amb la percepció.
Algunsinvestigadors a especulat que l'experiència de déjà vu és possiblement una anomalia neurològica relacionada amb descàrregues elèctriques indegudes en el cervell . Així com la majoria de la gentsofreix un episodi epilèptic lleu per exemple , la sobtada « sacsejada » que passa sovint just abans de caure adormit o sacsejada hipnagógica - , s'ha conjecturat que una ( lleu ) aberració neurològicasimilar ocorre en l'experiència de déjà vu , donant com a resultat una sensació de memòria errònia .
A finals del segle XIX i principis del XX , era àmpliament considerat que el déjà vu podia ser causatper lapses temporals en la sinapsi neuronal . Es pensava que aquest lapse portava al cervell a creure que estava patint un estímul per segona vegada , quan de fet , estava simplement reexperimentandoel mateix esdeveniment d'una font lleugerament retardada . Hi ha un gran nombre de variacions d'aquesta teoria , amb fallades en la comunicació dels dos hemisferis del cervell i una sinapsis neuronalanormalment ràpida com explicacions de la sensació . Potser la teoria neuronal majoritàriament acceptada és la teoria de retard en el recorregut òptic , que explica el déjà vu com el producte d'una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DEJA VU
  • deja vu
  • Deja vu
  • El dèjá vu
  • Deja vu
  • Deja Vu
  • El Deja Vu
  • deja vu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS