Dejame que te cuente

Páginas: 7 (1679 palabras) Publicado: 28 de enero de 2012
Dejame que te cuente
• Índex:

1. Introducció.................................................................................................

2. Resum de cada conte................................................................................

3. Aprenentatge de cada conte......................................................................

4. Valoració del llibre.....................................................................................

• Introducció:

- Autor: Jorge Bucay

- Gènere: Novel•la ( autoayuda )

- Any publicació: 2002

- Contingut del llibre: Aquet llibre tracte de un home que te problemes amb ell mateix i té molts dubtes sobre com solucionar els seus problemes i tot això fa que vagi a un psicoanalista “ el gordo” i ell l’ajuda asolucionar els seus problemes i dubtes contant-li un conte a cada sessió. Tots els contes tenen una part que crec que poden ajudar a diferents tipus de persones amb diferents problemes ja que parlen de diferents situacions que es poden relacionar amb la vida real.

- Estructura: El llibre està estructurat amb diferents capítols i cada capítol es conte un conte.

• Resum dels tres contes:

 Primerconte:

- Títol: El porter del prostíbul

- Situació inicial: Demian està a meitat de carrera i com altre gent es planteja si ha de seguir els estudis o no. “ el Gordo “ li diu que mentres u trobi una obligació no serà capaç de fer-ho amb gust. Aquet conte està relacionat amb els esforços, ja que “ el gordo “ pensa que les coses no es fan amb esforç. Ell pensa que això està relacionat amb totel que ens han ensenyat de petits.. com per exemple la frase “només es valora el que es fa amb esforç”. Això fa pensar a en Demian i cau en la conclusió de que ha de viure la vida més relaxat, sense barallar-se amb ell mateix,i de que tot es pot anar fent poc a poc. Per que el que es valora és el que es fa al llarg de tota la vida, no només en un determinat moment.

- Resum conte: Un home era elporter d’un prostíbul, un dia el que era l’amo del prostíbul va morir i va collir el negoci un jove que va voler fer canvis en el negoci. El nou amo del prostíbul li va demanar al jove que demanés a la gent que hi anava, que li pareixia el negoci i que milloraria d’ell i que u anotés a una llibreta.El jove molt trist, li dir a l’amo que no podia fer aquella feina per que era analfabet. L’ amo el va engegar i li va pagar una indemnització. Amb aquets doblers va decidir que com se li donava bé arreglar coses, faria un viatge ben llarg per anar a comprar unes eines per arreglar qualcunes coses.Quan va tornar del viatge el seu veïnat li va demanar un martell i ell li va dir que el necessitava, el veïnat li va oferir pagar-li el mateix viatge que havia fet a canvi de que li anés a comprar un martell ja que al poble no tenien ferreteria, i els veïnats no tenien temps de anar a comprar.
Així li va anar passant un parell devegades fins que ja anava comprant coses a la vegada i així anava ahorrant alguns diners, i amb els doblers que va guanyar va montar el seu propi negoci.
D’aquesta manera es va fer un home molt ric, el més ric de tot el poble i dels pobles dels costats.

- Aprenentatge: Les dificultats que la vida ens presenta, es el que en fa créixer personalment i enfrentar-nos als temors i saber sortir-nesi utilitzem be les nostres eines.

 Segon conte:

- Títol: Fusteria “ el set “

- Situació inicial: Demian es queixa de que hi ha gent que no es deixa ajudar.

- Resum conte: En Joaquin era un home que tenia una fusteria, no tenia massa, però no es queixava, un dematí com tots els altres, es va aixecar per anar a veure com sortia el sol, però a prop de ca seva va veure un jove que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dejame que te cuente
  • Déjame Que Te Cuente
  • Déjame Te Cuento Un Cuento
  • Dejame que te cuente (jorge bucay)
  • dejame que te cuente de jorje bucay
  • Jorge Bucay "Déjame Que Te Cuente"
  • Dejame
  • Dejame soñar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS