Del Biberón A La Cuchara, Paso A Paso

Páginas: 4 (806 palabras) Publicado: 26 de abril de 2012
DEL BIBERÓ A LA CULLERA, PAS A PAS
Aquest article ens parla sobre el món que envolta del pas del biberó a la cullera, que és totalment diferent per als bebès, ja que en ocasions els menjars arribena fer-se interminables i tan sols l’actitud relaxada i pacient de l’adult ajuda a triomfar a la cullera.
Com ja sabem, la llet materna cobreix totes les necessitats del bebè durant els primers mesosde vida, però després és necessari aportar al bebè nous aliments que li aportaran altre tipus de nutrients molt beneficiosos per a ells. En el moment de substituir el biberó per la cullera és quan totcanvia i comença una etapa en la que es trobaran els bons hàbits alimentaris i un nou desenvolupament.
Al principi, es possible que li costi molt al bebè acceptar aquesta nova manera de menjar, jaque intervenen altres músculs diferents dels que utilitzava per a alimentar-se succionant la llet materna o el biberó, però s’ha de tenir en compte que a partir dels 4-6 mesos ja tenen l’aparelldigestiu madur per a poder digerir nous aliments sòlids i a més ja poden controlar la mandíbula per a moure els aliments d’un costat a l’altre de la boca, mastegant-los i finalment tragant-los.
Enl’article ens dóna una sèrie de consells per saber si el bebè ja està preparat per a aquest pas en la seva alimentació i en aquest cas com actuar i com anar introduint poc a poc tots els diferents aliments.Considera que l’ordre d’introducció dels aliments és el següent:
1) Farines de cereals, de fruita o verdura: pel que fa als cereals li proporcionen energia, proteïnes i vitamines del grup B,començant pel blat de moro, la tapioca, l'arròs i la soja i a partir dels 7 mesos introduir-li el blat, la civada, l'ordi i el sègol, ja que contenen gluten.
En quant a les verdures l’ajudaran a regular laseva dieta i li aportaran una font de vitamines, minerals i fibra. Es millor començar a partir dels 6 mesos, iniciant-lo amb un puré de patates claret i poc a poc anar introduint el carbassó, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LO QUE PASO PASO
  • Paso A Paso
  • LA MISA PASO A PASO
  • Lo que pasó pasó
  • paso a paso
  • paso a paso
  • paso a paso
  • La misa paso a paso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS