del fijismo al neodarwinismo

Páginas: 4 (823 palabras) Publicado: 8 de febrero de 2015
INDEX:

1. Fixisme

2. Creacionisme

3. Catatrofismo

4. Lamarck

5. L'origen de les espècies (1859)

6. Darwin

7. Neodarwinisme

8. Bibliografia


1.-FIXISME

És una teoria quediu que les espècies d'éssers vius són invariables o fixes. Les restes fòssils són espècies desaparegudes.

El fixisme ha tingut una important repercussió en psicologia perquè va afavorir la ideade la separació radical entre l'ésser humà i la resta d'éssers vius, promovent una psicologia de l'ànima i dificultant el tractament científic de l'home, de la seva ment i del seu comportament.2.-CREACIONISME

Es denomina creacionisme a la creença, inspirada en dogmes religiosos, segons la qual la Terra i cada ésser viu que existeix actualment prové d'un acte de creació per un ésser diví. Peraixò, igualment es denomina creacionisme als moviments pseudo-científics i religiosos que militen en contra del fet evolutiu.
El creacionisme es destaca principalment pels "movimentsantievolucionistes". Segons aquests moviments creacionistes, els continguts educatius sobre biologia evolutiva han de substituir. En contrast amb aquesta posició, la comunitat científica sosté la conveniència dediferenciar entre el natural i el sobrenatural.

3.-CATATROFISMO

El catastrofisme és una teoria científica, formulada per Georges Cuvier, que explica que els canvis geològics i biològics produïts alnostre planeta es devien no a canvis graduals, sinó per canvis sobtats i violents, les catàstrofes que donen nom a la teoria.

4.-LAMARCK

El lamarquisme és una teoria complexa proposta al segleXIX pel biòleg francès Jean-Baptiste Lamarck per explicar l'evolució de les espècies.
A partir de 1790 Lamarck va tractar d'unificar tota la ciència sota una filosofia general basada en unes poqueslleis. El terme filosofia s'aplicava, en els segles XVIII i XIX, en el sentit de teoria, i Lamarck deia "Ningú ignora que tota ciència ha de tenir la seva filosofia, i que només per aquest camí pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Neodarwinismo
  • El fijismo
  • fijismo
  • El Neodarwinismo
  • Neodarwinismo
  • El Neodarwinismo
  • fijismo
  • Fijismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS