Delacroix

Páginas: 3 (614 palabras) Publicado: 20 de enero de 2013
DELACROIX (1798 – 1863)



1. Redacta una breu biografia de Delacroix:




Eugène Delacroix va ser el pintor francès més destacat del moviment romàntic. Deixeble de Géricault,Delacroix va centrar la seva formació en la còpia dels vells mestres del Louvre, especialment de Rubens i de l’escola veneciana. El descobriment de l’obra de Constable, la tècnica d’aquest pintor i lamanera com emprava els colors per crear un ambient, el va fer viatjar a Anglaterra l’any 1925, on va quedar entusiasmat per la pintura anglesa de Giansborough.

Atret per tot l’exòtic, com era lamoda en l’època, l’any 1832, Delacroix va visitar el Marroc, on va descobrir la lluïssor de la llum i del color dels paisatges, a més d’adquirir una rica i variada imatgeria visual que apareixposteriorment en la seva pintura.

Quan va tornar a França, va rebre encàrrecs oficials per pintar i decorar edificis públics, i va arribar a ser, al final de la seva carrera, el pintor de murals mésconegut del país.




2. Busca informació sobre les obres que se’t donen (agrupant-les si fos necessari) i que corresponen a la exposició i fes el següent comentari:




Totesaquestes obres ( Dones d’Argel, Grècia morint sobre les ruïnes de Missolonghi, Autoretrat amb armilla verda i La Mort de Sardanàpal) són obres que corresponen al moviment romàntic de Delacroix i sónpintures feta a oli.




Per una banda aquestes obres les podem classificar en obres que representen fetes històrics , altres que parlen de les dones i per últim, altres que representen unaautoretrat. És a dir; Dones d’Argel representa a les concubines algerianes d'un harèn, també mostra opi, que sovint acompanya quadres de prostitutes i, aquesta pintura, era coneguda pel seu contingutsexual i el seu orientalisme; Grècia morint sobre les ruïnes de Missolonghi i La Mort de Sardanàpal representen una succés històric, la primera tracta de l’assetjament de la vil·la portuària de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Delacroix
  • Delacroix
  • Eugene delacroix
  • Eugène delacroix
  • Comentari Delacroix
  • trabajo delacroix
  • Eugène Delacroix
  • Eugéne Delacroix

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS