Demada i Oferta

Páginas: 5 (1081 palabras) Publicado: 16 de enero de 2015
Demanda

Les persones tenim necessitats que hem de satisfer per això disposem d’ingressos per aconseguir béns i serveis per tal de satisfer-les. Per tant podem dir que la demanda te a veure amb el que els consumidors volen adquirir.
Entenem per necessitats humanes aquells desitjos dels individus que poden ser una cosa fixa. Les necessitats es poden classificar entre primàries o bàsiques osecundaries. El bé es un mitja capaç de satisfer les necessitats directa o indirectament.
L’economia es el factor s’ocupa de com se satisfan les necessitats dels individus i de la societat ja que la satisfacció d’aquestes necessitats obliga que les empreses duguin a terme determinades activitats productives. Demanar significa esta disposat a comprar, mentre que comprar significa fer realmentl’adquisició, això vol dir que la demanda reflecteix una acció.



Corba de la demanda





Demada de mercat

La demanda de mercat ens mostra que per cada preu, la quantitat que els consumidors estàn disposats a demanar. A preus baixos, les quantitats demanades seran elevades, i pasarà totalment el contrari si els preus van augmentat.
Aqui es pot veure la llei de demanda, que ensmostra aquesta relació entre preu i quantitat. Si el preu va augmentant, els consumidors demanaran menys quantitats ya que la seva renda,es a dir, totes les entrades financeres que rep la familia,també dismunuirá i per tant tindrem menys poder adquisitiu.
Així doncs, podem afirmar, que la demanda d'un bé depén de les variacions dels preus, pero també esta condicionada per altres factors com perexemple, la renda o els gustos
Dintre d'aquestes variacions del preus trobem els diferents tipus de béns ( inferiors,normals, substitutius, complementaris, independents)


Elasticitat de la demanda

- Demana Elastica -> Una reducció del preu incrementarà l'ingrés total i un augment el reduirà
- Demanda Inelàstica -> Una reducció del preu disminuirà l'ingrés total i un augment l'incrementaràDemanda turística
La demanda turística son les quantitats d’un bé i serveis que estan disponibles per als turistes i que els turistes estan disposats a comprar. Com ja hem dit, la demanda depèn de factors com son els diners, els gustos o la renda però en la demanda turística també trobarem altres factors com la moda, el temps d'oci disponible, les condicions climatològiques així com unseguit de variables relacionades amb el país de destí.







Desplaçament de la demanda

- La demanda es desplaça cap a la dreta:

Si augmenta:
La renda
Els gustos o preferècies
El preu dels béns substitutius

Si es redueix:
El preu dels béns complementaris

- La demanda es desplaça cap a la esquerra:

Si augmenta:
El preu dels bés complementaris

Si es redueix:La renda
Els gustos o preferéncies
El preu dels béns substitutius







Oferta

L'oferta té a veure amb els termes en què les empreses volen produir i vendre els seus productes, per tant, hem de precisar la diferència entre oferir i comprar. Oferir és tenir la intenció o estar disposat a vendre, metre que vendre és fer l'activitat realment. L'oferta recull les intencions de vendadels productors.
Podem distingir entre:


Quantitat oferta

La quantitat oferta d'un bé és la que els venedors volen i poden vendre. La informació sobre la quantitat oferta d'un bé i el preu esta recollida en la taula d'oferta, de la qual podem diferenciar:

- Taula d'oferta individual: Mostra les diverses quantitats que una empresa vol oferir per cada preu
- Taula d'oferta de mercat:S'obté a partir de les ofertes individuals sumant per cada preu les quantitats que tots els productors d'aquest mercat volen oferir. A preus molt baixos, els costos de producció no es cobreixen i el productors no produiran res: segons els preus vagin augmentant, es començaran a llançar unitats al mercat, i a preus més alts, la producció será més gran, perquè s'obtindran beneficis.




La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Oferta y Demada
  • oferta y deman
  • Oferta y demada
  • Oferta y Demada
  • Demando, oferta y equilibrio
  • Relacion De Oferta Demando
  • Demanda y Oferta (I)
  • demos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS