demografia eritrea

Páginas: 17 (4063 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2014



EVOLUCIÓ DEMOGRÀFICA I REPTES DE FUTUR AL PAÍS D’ERITREA







Grau d’Antropologia social i cultural















Introducció

Eritrea és un estat que està situat a l'Àfrica nord-oriental, concretament està delimitat pel Sudan a l'oest, per Etiòpia al sud i i per últim Djibouti a l'est. El país desemboca al mar Roig. És precisament a partir de la derivaciógrega de “roig” –mar roig- que es va crear el nom del país, Eritrea (èrythros).
Desprès de la segona guerra mundial, el protectorat britànic va passar a formar una federació amb Etiòpia. Cap a la dècada dels 60 va començar la guerra per a la independència del país d’Eritrea (d’uns 30 anys) contra el govern etíop. L’any 1993 es va fer un referèndum, a partir del qual Eritrea va obtenir laindependència. No obstant, l’any 1998 es va tornar a produir una guerra amb Etiòpia, aquest cop fronterera, i més tard també, cap al 2000. Constantment ambdós països s’enfronten des d’aleshores, donant suport a moviments d'oposició de cada estat.
A l’hora de fer el treball cal confessar que en alguns casos ens ha estat força difícil trobar dades ja que a causa de la independència, al 1993, hi haviaapartats on no es trobava informació ja que el país “no existia” com a tal. L’excel ens ha estat força profitós i hem aconseguit fer gràfiques a partir de dades que hem anat aconseguint. Per tant, la majoria de les explicacions durant al llarg del treball es recolzen a partir de diverses imatges explicatives. Igualment l’ús de les webs ha estat una eina realment útil de la qual hem pogut extreure ambrapidesa i facilitat una gran quantitat d’informació. Val a dir que ha estat un treball molt enriquidor perquè no teníem quasi ni idea de les característiques d’aquest petit país i a mida que hem anat investigant hem pogut descobrir tot un món.

1. EVOLUCIÓ DEMOGRÀFICA
1.1 Evolució de la població entre el 1950 i 2050, i comparació amb el conjunt de la regió i del món.

EVOLUCIÓ INDEXADAPOBLACIÓ (milers)
Font de les dades: World Population Prospects 2010 revision, Department of Economicand Social Affairs, PopulationDivision. United Nations.
L’evolució de la població de Eritrea, des de mitjans del segle XX fins l’any 2010, ha anat creixent encara que de forma lenta. Entre el 1990 i el 2005, però, es dona una petita decaiguda de la població que cal tenir en compte.
És a partirdels inicis del segle XXI, que l’evolució de la població es dispara provocant un ràpid creixement de la població. Segons les dades de les Nacions Unides en quant a les projeccions de futur, cap al 2050 la població haurà crescut molt més ràpidament, en menys temps, arribant fins als 11 milions de persones aproximadament. En la gràfica que mostra l’evolució indexada de la població es pot veure el fortcanvi que es dona a l’Estat d’Eritrea, des principis del segle XXI en endavant.
En comparació amb l’evolució demogràfica de la seva regió, l’est d’Àfrica,i el conjunt del món, es pot comprovar la clara diferència entre el baix creixement del món, que pot estar determinat pel pes del lent creixement dels països desenvolupats, i el ràpid i alt creixement de les regions africanes, en aquest cas lazona de l’Est i el país d’Eritrea.
1.2 Comparació del creixement absolut i relatiu de la població d’Eritrea amb el conjunt de la regió i del món.

CREIXEMENT ABSOLUT:




















CREIXEMENT RELATIU: TAXA DE CREIXEMENT

Font de les dades de creixement: World Population Prospects 2010 revision, Department of Economicand Social Affairs, PopulationDivision. UnitedNations.
El creixement absolut indica la variació que ha tingut la quantitat de població cada cinc anys, per altre banda, la gràfica del creixement relatiu ens indica en tant per cent, la taxa de creixement anual. Si analitzem la població de Eritrea des dels indicadors de creixement, podem observar, a grans trets, 4 etapes:
La primera va des del 1950 fins a la dècada dels 80. En aquest període...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Eritrea
  • ERITREA
  • ERITREA
  • eritrea
  • Demografia
  • Demografia
  • demografia
  • Demografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS