Departamentos

Páginas: 3 (528 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
La religió i el darwinisme

Islam:
L'islam  és una religió monoteista (un sol Déu) abrahàmica, és a dir, una religió que té “Abraham” com a personatge comú i com a figura important en la sevahistòria i teologia sagrada, Abraham el trobem al cristianisme, judaisme i l’islam. Fundada al segle VII a la península aràbiga. Els seus fidels creuen que Déu (Al·là) va revelar el seu missatgeal profeta Mahoma mitjançant l'arcàngel Gabriel. Aquest missatge va quedar plasmat en l'Alcorà, el llibre sagrat d'aquesta religió. El contingut fonamental d'aquesta revelació és que Déu és un i que tot és obrade Déu, així que la finalitat de la vida és sotmetre's a la seva voluntat per tal de viure-hi en acord i obtenir la Salvació.
Molts intel·lectuals islàmics van realitzar una teoria de l’evolució,però aquesta, posa a Déu al centre del seu enteniment de tots els processos naturals. Darwin es basa amb l’atzar i l’accidentalitat en la creació de vida i de l’evolució de les espècies i rebutjatotalment en la creació de Déu.
Hi ha els musulmans creacionistes; que defensen la creació del món per part de Déu (a partir del Qur’an), i els evolucionistes; que s’associen amb la Teoria de l’Evolució.Budisme:
El budisme és una doctrina filosòfica oriental basada en els ensenyaments de “Siddharta Gautama” (el Buda històric). Una branca d'aquesta doctrina esdevingué un sistema religiós.Aquesta filosofia es va originar a l'Índia al segle VI aC i es va escampar per l’Àsia i, actualment, Europa i per tot el món.
Els budistes, no estan encontra ni a favor de la Teoria de la Evolució. Darwin,afirma que espècies apareixen i després desapareixen, per causes i condicions concretes, i aquest fet, segons el budisme, té un principi budista. El budisme té un punt de vista, en l’origen de l’univers ide la vida, similar al científic. Buda descriu l’univers com construït i destruït, mitjançant les “almes” de les persones, i que sempre ha existit i que existirà. La teoria budista sobre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el departamento
  • departamento
  • Departamentos
  • Departamentos
  • Departamentos
  • Los Departamentos
  • Departamentos
  • Departamentos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS