Dependencia de la cocaina trabajo 2 bach

Páginas: 23 (5510 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2014
1. Referència històrica.
A mitjan segle XIX, es va extreure per primera vegada la cocaïna pura de la fulla de la planta “Erythroxylon”, que creix principalment a Perú i Bolívia.El 1858 , l'expedició de la fragata Novara dóna la volta al món i al seu retorn porta fulles de coca a Europa, tot i que els primers arbustos de coca van ser portats en el 1750 de Sud-amèrica cap a Europa. Al 1859 PaoloMantegazza, un metge, neuròleg, fisiòleg i antropòleg italià, que va aconseguir aïllar la cocaïna de la coca enalteix les virtuts de la coca . A l'any següent Albert Niemann descriu l'operació que permet aïllar un alcaloide de la coca, i el bateja amb el nom de cocaïna . Tres anys després , Schroff se n'adona de l' efecte insensibilizador de la cocaïna en la llengua .
El 1880 , la cocaïna ésinclosa en la llista oficial de drogues de la farmacopea dels Estats Units . Aquest mateix any Von Anrep informa sobre l'acció de la cocaïna en els animals .
Tres anys més tard Theodor Aschenbrandt compte els seus experiments en l'aplicació de la cocaïna als soldats . Freud llegeix el seu article.
Al juny de 1884 , Freud va escriure un assaig sobre la cocaïna anomenat Über Coca , on es relataval'origen i ús que els indis sud-americans feien d'aquesta substància, i els efectes d'aquesta droga:
“El efecto psicológico de la Cocainum mur en dosis de 0,05 a 0,10 gramos consiste en la excitación y la euforia retenida, la que no se diferencia mucho de la euforia de las personas sanas. Falta totalmente el sentimiento de alteración que acompaña a la excitación por alcohol, también falta el efectocaracterístico inmediato del alcohol de ansiedad. Se tiene la sensación de incremento del autocontrol, se siente gran vigor y de capacidad de trabajo. Pero si se trabaja se extraña la excelente y elegante excitación e incremento de las fuerzas intelectuales por alcohol, té o café. Se es simplemente normal y se tiene pronto el esfuerzo de creer que se está bajo el efecto de algo.”
Va ser SigmundFreud , més conegut com "el pare de la psicoanàlisi " el primer a descobrir les propietats d'aquesta droga , tant les seves característiques excitants i energètiques , com el seu ús mèdic en forma d'anestèsic local . Encara que, finalment no va ser Freud el que va aconseguir la fama amb aquest descobriment sinó un dels seus companys de treball .
En aquest temps Freud començava a consumir cocaïna, però mai va arribar a ser addicte a ella . També la hi oferia als seus amistats , germans , i fins i tot la seva nòvia Martha .Al maig Freud comença a tractar amb cocaïna al seu amic Ernst von Fleischl - Marxow , addicte a la morfina, amb la intenció de acabar amb la seva dependència a aquesta droga. Quan més endavant va començar a adonar-se dels efectes tòxics d'aquesta droga , degut entrealtres coses , a la mort d'un amic seu per addicció a la cocaïna , va començar a retractar-se de la bona publicitat que estava fent d'ella.
Freud i Koller tenien 28 i 26 anys respectivament quan treballaven a l'Hospital General de Viena com oftalmòlegs .
Freud ja sabia les possibles aplicacions com anestèsic que tenia la cocaïna però no va tenir temps per seguir experimentant . Va deixar apartadala seva carrera professional per començar una nova vida amb la seva nòvia . Va ser llavors quan va demanar al seu amic , l'oftalmòleg Leopold Köningstein , que investigués sobre aquestes propietats , perquè pogués ser usat com a anestèsic ocular, però sense èxit.
Va ser llavors quan Koller , sabent ja de la publicació de Freud , va començar a investigar sabent que la cocaïna serviria peranestesiar l'ull . Primer va practicar amb una granota , després amb conills , gossos , amb amics i fins i tot amb ell mateix . Comprovant així que la cocaïna dissolta en aigua era capaç d'anestesiar l'ull .
Conscient del descobriment que havia fet , va escriure un treball per al Congrés Oftalmològic causant una enorme sensació .
Ja el 31 de gener de 1885, apareix l'article experimental de Freud...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo Cocaina
  • 2 BACH
  • 2 Bach
  • Extraccion de la cocaina (trabajo completo)
  • Textos Historia 2 Bach
  • Trabajo de investigacion sobre cocaina
  • Trabajo Sobre Cocaína
  • Tema Aristoteles 2 Bach

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS