Deportes

Páginas: 2 (382 palabras) Publicado: 11 de enero de 2013
Moviment cultural produït a Catalunya al tombant de segle XIX-XX i que coincidí amb altres moviments similars sorgits a Europa en el mateix període.
El Modernisme català tractà d’inserir l’art en latotalitat de la vida social i abraçà totes les arts. Té punts de contacte amb els modernismes europeus, per exemple i bàsicament, la voluntat de “modernització”. Moviment complex i moltes vegadescontradictori, producte d’influències diverses que pretengué transformar la societat a través de l’art i la cultura, el canvi provocà una ruptura amb el passat i la voluntat de crear una culturanacional, autosuficient, europea i moderna. Era un procés global de renovació de la cultura.
Modernisme i societat:
Crisi sobretot pel gran procés d’insdustrialització de la societat barcelonina i demoltes altres zones de Catalunya, aquest procés comportà transformacions que afectaren l’estructura social. Barcelona i la burgesia es modernitzen i cada vegada s’assemblen més a les grans ciutats i a laburgesia europea
Un grup d’intel·lectuals sorgits de la burgesia s’enfronta críticament a la pròpia classe i reclama un lloc dirigent en la cultura i propugna la modernització de Catalunya.
L’actituddels intel·lectuals es tradueix en tensions amb la societat burgesa, acusada d’inoperància i desinterès. El problema dels modernistes va ser la relació amb la societat en què vivien i per la qualescrivien.
El modernisme va viure en un període de crisi, de Restauració borbònica, de pacte entre els latifundistes peninsulars de l’interior i els burgesos de la perifèria. El camp patia, també unaprofunda crisi a causa de la fil·loxera, que juntament amb la industrialització portà l’èxode de la gent del camp cap a les ciutats, que s’engrandeixen ràpidament i apareix una nova classe social, elproletariat, fortament inadaptada. També hi ha una forta crisi financera agreujada per les guerres colonials, amb un augment de l’atur i la disminució de la producció, fet que comporta inestabilitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Deporte
  • Deporte
  • Deportes
  • Deporte
  • Deportes
  • Deportes
  • Deportes
  • Deportes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS