Deportes

Páginas: 2 (322 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2013
El cricket
¿Qué es i en que es basa el cricket?
El criquet és un esport paracticat al aire lliure entre dos equips d'onze jugadors cadascun i dos batejadors, sobre un camp ovalat d'herba alcentre del qual hi ha un rectangle anomenat pitch.
A cada extrem del pitch hi ha una estructura anomenada wicket formada per tres pals cilíndrics clavats verticalment al camp que sostenenun parell de petits palets travessers, anomenats bail. Cada equip es situara a un extrem del camp protegint així el wicket del seu equip.
El joc consta en que un dels equips intenta anotarpunts (curses) metre l'altre intenta evitar-ho. L'equip que intenta anotar punts situa un batedor davant de cada wicket, que anotarà un punt cada vegada que puguin intercanviar la seva posició.El onze jugadors de l'equip contrari es distribuiran pel camp de joc, un d'aquests jugadors llançarà una pilota intentant fer caure algun dels dos “bails” que són sobre el wicket situat darreredel batedor, mentre aquest intentarà evitar-ho colpejant la pilota amb un bat. Si el llançador aconsegueix impactar el wicket fent caure un dels bails eliminarà el batejador. Si el batejadoraconsegueix colpejar la pilota allunyant-la i no és agafada per un jugador contrari abans de que toqui el terra els batedors podran intercanviar la seva posició anotant un punt cada vegada queho aconsegueixin.
El criquet tal com el coneixem actualment s'originà a Anglaterra, on es l'esport estiuenc més important. És per això que els llocs on té més acollida i és més popular ésals països de la Comunitat Britànica de Nacions, la Commonwealth. El campionat mundial de criquet, és celebra cada 4 anys l’últim al 2011 va ser guanyat pel grup femení de la Índia.

Normativadel Cricket:

http://html.rincondelvago.com/criquet.html

http://www.youtube.com/watch?v=yPXAzgwwo0A
http://es.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%ADquet
http://ca.wikipedia.org/wiki/Criquet
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Deporte
  • Deporte
  • Deportes
  • Deporte
  • Deportes
  • Deportes
  • Deportes
  • Deportes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS