depresion

Páginas: 4 (895 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2014
INTRODUCCIÓ
Les malalties mentals són alteracions en els processos de raonament, comportament i la facultat de reconèixer la realitat o d’adaptar-se a les condicions de vida, considerades anormalsrespecte al grups social de referencia del qual prové un individu.
Existeixen nombroses categories de trastorns mentals, amb major o menor gravetat però la classificació clàssica és:
Les neurosis:afecten en major grau a la percepció del subjecte sobre ell mateix i també amb les relacions amb l’entorn social. No presenten els símptomes de desconnexió amb la realitat, poden tenir una vidalaboral i acadèmica.
Las psicosis: els seus símptomes clàssics són les al·lucinacions, els deliris i la greu alteració afectiva i relacional, aquests trastorns poden ser uns factors orgànics bastantpronunciats com els trastorns depressius i bipolars, encara que les esquizofrènies són clarament les de major repercussió social i familiar degut al seu caràcter crònic caracteritzat pels elements propisde tots els trastorns psicòtics als quals s’afegeix la desconnexió amb la realitat.
La depressió és un trastorn mental que es caracteritza per un fort decaïment de l'estat d'ànim que, en l'àmbitafectiu, s'expressa mitjançant tristesa profunda, buit existencial, auto-culpa i solitud, mentre que en el mental ocasiona ofuscació, pessimisme, inseguretat i baixa autoestima. Aquest patiment es potpresentar en nens, adolescents, adults i ancians, però afecta amb major freqüència a dones a causa dels canvis hormonals propis del seu organisme.
TIPUS.
Hi ha diferents tipus de depressió alguns delquals són:
1. Endògena. Es presenta a causa d’alteracions en la producció de les substàncies cerebrals que regulen l'estat d'ànim i sensacions plaents.
2. Somatógena . És secundària al'administració d'alguns medicaments i a diverses malalties, com afecció en glàndula tiroide, anorèxia i bulímia, anèmia, infeccions per virus o càncer, entre d'altres .
3. Major. Es caracteritza per ocasionar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Depresion
  • Depresion
  • Depresion
  • la depresion
  • DEPRESION
  • Depresion
  • Depresiones
  • Depresion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS