Depressió del 29 i el new deal

Páginas: 16 (3782 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2011
[pic]

1. La Gran depressió del 29 i el New Deal.................................................pàgina 3-5

2. Frank Capra.............................................................................................pàgina 5-6

3. Why we fight............................................................................................pàgina 7-9

4. Cine anti-nazi. CharlesChaplin............................................................pàgina 9-12

5. Conclusió..................................................................................................pàgina 13

La Gran depressió del 29 i el New Deal

La Gran depressió del 29 es va iniciar als EEUA rere una dècada de gran creixement econòmic i de l’endeutament amb beneficis ràpids i fàcils. Això va durcom a conseqüència la caiguda de la Borsa de Nova York el 24 d’octubre de 1929, amb la pèrdua del valor de les accions cotitzades, aquesta caiguda va ser molt intensa, inclòs dramàtica ja que els inversors veien com els seus diners, molts de crèdit, queien en qüestió de dies. Aquesta catàstrofe econòmica va influir en tots els àmbits, tant socials com polítics, i tots aquests sectors es veierenalterats ja que la solució al problema era difícil.

En New Deal és un procés que avarca tots els àmbits político-socials dels EEUA, encapçalat pel president Roosevelt dins la seva política intervencionista per lluitar contra els efectes de la Gran depressió del 29 i amb l’objectiu de: sostenir les capes socials més pobres, reformar els mercats financers i establir l’economia ferida des del cracdels 29 per l’atur i les múltiples fallides. Es distingeixen dos tipus de News Deals: el primer, marcat pels “100 dies de Roosevelt” (1933-1035), on la situació millora a curt termini. Es troben les lleis de reforma dels bancs, programes d’assistència social urgent, programes d’ajuda per la feina o programes agrícoles. El govern va realitzar inversions importants i l’accés a recursos financers. Elsresultats, pel que fa a l’economia varen ser moderats però va haver-hi una millora general de la situació. I, el segon, va des del 1935 al 1938, amb una nova distribució dels recursos i del poder amb lleis sindicals i programes d’ajuda per agricultors. Aquest segon New Deal és més costós que el primer i va augmentar el dèficit públic tot i que l’atur encara era molt elevat.

El New Deal, doncss’inspira en les idees de l’economista John Keynes els principis del qual són: la teoria de l’atur, l’interés i els diners. Aquest economista sostenia els principis del liberalisme clàssic, però proposava la intervenció de l’Estat en les qüestions en les quals es veiés perjudicat. Creia que la redistribució dels ingressos i l’augment de la tassa de feina reactivarien l’economia. D’aquesta manera vanéixer la teoria keynesiana.

Els resultats del New Deal varen ser desiguals, aconseguint una estabilitat en lloc de creixement però no es va aconseguir aturar l’atur i la permanència d’un alt nombre d’aturats. La dècada dels ’30 va ser un període de tensions i enfrontaments socials.

http://www.youtube.com/watch?v=VkPI8ihhSSY&feature=player_embedded

Cinema en la dècada dels anys 20 i delsanys 30

En relació al context històric esmentat cal remarcar la importància del cinema. El cinema de la dècada dels anys 20 es va caracteritzar amb el començament del cinema sonor, amb la pel·lícula El cantor de jazz (Alan Croslan, 1927) provocant la intensificació d’imatges fotogràfiques als films, així com les bandes de jazz, la moda i el que en aquella època es denominava com american way oflife, creant una tendència americana on la música tingué molta rellevància en la incorporació del so a les pel·lícules, sobretot el jazz. Totes aquestes modes duraren fins el crac del 29. Es fundà la Metro-Goldwyn Mayer Coroporation on hi participaren gran artistes com Charles Chaplin i Greta Barbo, entre d’altres. Pel que fa a l’animació destaquen els Estudis Fleischer amb dibuixos animats,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Primer guerra mundial, crisis 29 y new deal
  • El new deal
  • New deal
  • NEW DEAL
  • New Deal
  • NEW DEAL
  • New deal
  • New deal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS