depuracion

Páginas: 2 (328 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2014
Depuració de l’aigua

1 . Desbast i tamisat. Reixes i tamisos de diferents calibres separen els sòlids de mida gran i mitjana : restes de papers , plàstics , petits objectes ...
2 . Desarenatgei desgreixatge. El desarenatge elimina per acció de la gravetat graves , minerals i altres partícules no orgàniques que provocarien una forta abrasió i desgast de les instal·lacions. El desgreixatgeelimina els greixos , escumes i matèries flotants que podrien obstaculitzar la posterior ventilació de l'aigua .
3 . Decantació primària. Es realitza en tancs en els quals l'aigua flueix molt a poc apoc. Allí es sedimenten per gravetat els sòlids en suspensió . De vegades s'afegeixen substàncies coagulants que afavoreixen el procés .
4 . Descomposició de matèria orgànica. S'hi donen elsfenòmens biològics pels quals creixen colònies de microorganismes que s'alimenten de la matèria orgànica present en les aigües , disminuint la seva contaminació . Es pot fer de diverses formes: llitsbacterians , fangs actius , però en totes hi ha d'haver una adequada ventilació (mitjançant turbines o difusors d'aire) que proporcioni oxigen a aquests bacteris aerobis encarregats de digerir i eliminar lamatèria orgànica.
5 . Decantació secundària. Es torna a sotmetre a l'aigua a una sedimentació en els decantadors secundaris o clarificadors , per tal d'eliminar els fangs o llots generats en eltractament biològic i deixar l'aigua el més neta possible .
6 . Desinfecció. A vegades es realitza un tractament químic per reduir algunes substàncies concretes . També es disposa de sistemes depostcloració per desinfectar l' aigua en cas d'epidèmies .
7 . Línia de fangs. D'aquests processos de depuració sorgeixen uns llots o fangs. Alguns es recirculen ( part dels de la decantació secundària tornenal tractament biològic ) i altres s’han d'eliminar- estabilitzant prèviament el seu contingut orgànic per digestió aeròbia , anaeròbia o química . Per al seu maneig se sotmeten a un procés...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tecnicas de depuracion
  • Depuración Del Cuerpo
  • Depuración de archivos
  • Depuracion De Archivos
  • DEPURACION DE LOS INGRESOS
  • Cultivo Depuracion
  • Depuración de creatinina
  • Depuracion De Ideas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS