DEPURACIÓ, POTABILITZACIÓ i ESTALVI D'AIGUA

Páginas: 5 (1157 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2014
DEPURACIÓ, POTABILITZACIÓ i ESTALVI D'AIGUA
Per contestar busca la informació en les pàgines proposades per la xarxa i respon les preguntes següents redactant amb les teves pròpies paraules, sense copiar literalment de les fonts:

1a) Realitza l'esquema (no cal que sigui gràfic) del cicle que segueix l'aigua que utilitzem de l'aixeta. Es tracta d'explicar el cicle des que és captada fins queés retornada al medi. No s'ha d'explicar el cicle hidrològic natural.  

L'aigua de Barcelona prové de les conques dels rius Llobregat, Ter i Besòs. Després d'un procés de potabilització s'emmagatzema en dipòsits, des d'on passa a la xarxa de distribució perquè arribi amb la pressió adequada a cada llar o empresa.
Una vegada utilitzada, aquesta aigua residual es va pel desguàs amb la qualitatdisminuïda i comença llavors un procés de depuració que la torna al medi natural en condicions òptimes. D'aquesta manera, més endavant es pot tornar a captar i així torna a iniciar-se un nou cicle que permet preservar les reserves perquè mai ens falti l'aigua.

1b) Explica què és l'abastament i el sanejament de l'aigua.

Abastament:

L’abastament d’aigua potable consisteix a la captaciód’aigua bruta, la seva potabilització i posterior distribució per al consum. Per a la captació s’utilitzen les aigües superficials, les subterrànies i l’aigua de mar i salobre. Aquesta captació es realitza per mitjà de sistemes de bombament que controlen la quantitat d’aigua que se subministra a la planta.

Sanejament de l'aigua:

L’aigua que es consumeix a les llars, comerços i indústries, un copfeta servir, es condueix per mitjà de la xarxa de clavegueram i de les Estacions de Depuració d’Aigües Residuals (EDAR) per a ser processada i reciclada.
Les EDAR permeten eliminar les contaminacions físico-químiques i biològiques, i es classifiquen segons els processos de què disposen: tractament primari, secundari o terciari.


2a) Quin significat tenen les lletres E.T.A.P.?   

Estacionsde tractament d’aigua potable (ETAP)




2b) Explica que és l'aigua potable.

Aigua dolça que després de ser sotmesa a un procés de potabilització es converteix en aigua potable, quedant així llista per al consum humà.


3.- Enumera les etapes del procés de potabilització de l'aigua en una ETAP, explicant només dues d’elles.

Aquí les etapes,amb l'explicació de les etapes 3 i 5 comem diu l'enunciat.

Etapa 1. Càmera de barreja.
Etapa 2. Càmera de floculació.
Etapa 3. Decantadors:
La separació de la major part dels components orgànics, metàl•lics i sòlids suspesos a l’aigua de captació es realitza en aquest procés. Es compon d’una sèrie de tancs en què les partícules sedimenten per gravetat.
Etapa 4. Filtres.
Etapa 5. Desinfecció:
Després de l’etapa de filtració,s’afegeix a l’aigua un desinfectant per garantir la seva qualitat microbiològica i convertir-la en aigua potable per al consum humà. Una vegada produïda l’aigua potable, s’emmagatzema a dipòsits abans de subministrar-la als consumidors.

4a) Per què es depura l'aigua? S'evita així l'eutrofització? 



4b) Explica (sense copiar de les fonts) què és l'eutrofització, tot especificant les sevescauses i conseqüències.

La eutrofització, és un procés que es duu a terme en ecosistemes aquàtics en el que s’introdueixen excessius nutrients, principalment fosfats i nitrats (que solen ser limitants), i que provoquen un excessiu augment d’algues verdes i plàncton, que esgoten l’O2 que hi ha dissolt a l’aigua i creen una barrera que no deixa passar la llum, de manera que els productors instal·latsal fons de l’ecosistema es queden sense O2 i sense llum i moren.
Hi ha de 2 tipus de causes:
Naturals: És un procés que té lloc a les desembocadures dels rius o a aigües estancades, on la renovació de l’aigua (el temps que triga l’aigua en sortir d’un tram o espai determinat), és molt i molt lenta (pot ser que no es renovi mai), i per tant que allí s’acumulin els nutrients que el riu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • potabilització i depuració de l'aigua
  • Captació i potabilització Distribució
  • Mesura de cabals i pèrdues de càrrega pel flux d’aigua en trams rectes de canonada en flux laminar i turbulent .
  • Coet d'aigua
  • Estalvi
  • Examen De Depuraci N De La Creatinina
  • Informe Quantitat D'Aigua
  • DEPURACI N DE CREATININA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS