Derecho Tributario (Catalán)

Páginas: 3 (679 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2012
Els principis materials de justícia

1.Principi de capacitat econòmica
Importància clau. Ha de tenir en compte la riquesa material de cada persona. Aquest principi no absorbeix el valor dejustícia monetària que és més ampli.
Art. 3.1 i 3.2 LGT va pel camí de l’art. 31 Constitució.
Art 3.1 i 3.2 LGT: “1. La ordenación del sistema tributario se basa en la capacidad económica de las personasobligadas a satisfacer los tributos y en los principios de justicia, generalidad, igualdad, progresividad, equitativa distribución de la carga tributaria y no confiscatoriedad.
2. La aplicación delsistema tributario se basará en los principios de proporcionalidad, eficacia y limitación de costes indirectos derivados del cumplimiento de obligaciones formales y asegurará el respeto de los derechosy garantías de los obligados tributarios.”

Exigeix que en cada tribut el principi s’inclogui, és a dir, en el global de la tributació també es pugui incloure el principi. De manera general també ino només en cada tribut. En cada tribut la capacitat econòmica és diferent. En els impostos (sobretot directes) és on més es mostra la capacitat econòmica, en els directes la capacitat econòmica ésmés evident.
Aquest principi ha de ser vigilat per l’Administració.
Manifestacions de capacitat econòmica:
- Real / Efectiva
- Presumpta / Potencial
- Mai en capacitat existent


2.Principi d'igualtat
Forma part de la Justícia Tributària. “Tots els espanyols som iguals davant la llei sense que existeixi discriminació per raons de sexe...”.
Igualtat no vol dir uniformitat =>Aquelles situacions diferents han de ser tractades diferents.
Aquest principi està íntimament lligat amb l’anterior: té sentit quan es donen els altres principis de l’article 31 de la Constitució Espanyola.Amb condicions econòmiques iguals, tractats iguals. Però poden aparèixer discriminacions (donades per l’ordenament).
Excepció: es produeix el fet imposable però no neix la obligació.
Aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Derecho tributario
  • Derecho tributario
  • derecho tributario
  • derecho tributario
  • DERECHO TRIBUTARIO
  • derecho tributario
  • Derecho Tributario
  • Derecho Tributario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS