derecho

Páginas: 4 (921 palabras) Publicado: 22 de abril de 2014
SEMINARI 3 – DRETS SOCIALS
Aquest seminari consta de dues parts. La primera part, més genèrica, té per objecte l’anàlisi del concepte i estructura dels drets socials. Es recomana de manera especialel treball en grups de 3 o 4 estudiants per tal d’investigar els problemes específics que planteja la garantia d’aquests drets a Espanya (tenint en compte el nostre marc constitucional) i al món (enel context de la defensa dels drets humans). El context actual de crisi econòmica global s’adopta com a rerafons de les preguntes que cal abordar. La segona part analitza un cas concret on estàinvolucrat un dret social específic: el dret a l’educació. Aquesta part pot realitzar-se de manera individual o en grup.
Nota: Podeu lliurar per escrit un assaig basat en les preguntes de la primera part.La data límit pel lliurament és dimecres dia 21 de novembre. És important citar totes les fonts bibliogràfiques, pàgines web, etc., que s’hagin consultat.
I Part
En el context de crisi econòmicamundial que estem vivint, una de les crítiques més generalitzades per part de ciutadans i ONGs es basa en el risc que les estrategies d’austeritat en la despesa pública (predominants, sobre tot, a laUnió Europea i que afecten especialment als paisos del sud) suposen per preservar els drets socials. A Espanya, concretament, el moviment anomenat “d’indignats” sorgeix com a reacció a aquestespolítiques que han acabat imposant-se, així com també les protestes dels estudiants en contra de les retallades en la prestació per part de l’Estat de serveis educatius.
Treballeu en grups de 3 o 4 persones.A partir de les lectures i materials legislatius indicats més a sota, i també d’un treball de recerca propia, adreceu les qüestions següents:
1) En el nostre sistema jurídic, diries que drets com eldret a l’educació o el dret a la vivenda són drets fonamentals, equiparables als drets civils i polítics (com el dret a la integritat física o el dret a votar)? Argumenteu la resposta.
2) Més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • derecho al derecho
  • EL DERECHO DE LOS DERECHOS
  • Del estado de derecho al derecho del estado
  • el derecho en el estado de derecho
  • El Derecho De Los Derechos
  • Derecho
  • Derecho
  • Derecho

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS