Derechos humanos

Páginas: 5 (1010 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2014
Esther Gómez Botella 2ºA Asignatura: Ciudadanía
1 de gener de 2014
Diari: El país
Titular: Les dones en Espanya cobren un 16,2% menys que els homes.
Dret: Dret a la igualtat
Aquest article parla sobre un dels drets fonamentals; el dret a la igualtat sense distinció de sexe, religió, ideología, color de pell o orientació sexual.
Concretament, explicala diferencia que existeix entre el sou de les dones y els homes.
En la majoría de països europeus les dones cobren menys o treballen més hores que els homes.
El dret a la igualtat fou inclòs en els tractats europeus en 1957, no obstant, la igualtat salarial entre sexes no s’acomplix correctament en la majoria dels països de la unió.
Crida l'atenció que en Alemanya, Austria i Gran Bretanya,tres dels països més desenvolupats de l’Unió Europea i amb un alt respecte per altres drets humans, el sexe femení es trove en una situació tan dolenta, mentre que Eslovenia, un dels últims països en incorporarse al tractat i amb menor riquesa econòmica, es el que presenta una menor diferencia salarial entre sexes (2,3%).

La diferencia en els salaris entre els homes i les dones suposa que lesdones europees treballen, de mitja uns 59 díes “gratuitament”. Encara que n'hi ha una directiva, de l'any 2006, en materia de igualtat. No obstant, només França i els Països Baixos la al incorporat de forma clara y transparent a les seues legislacions.


1 de gener de 2014
Diari: El Mundo
Titular: Una sanitat per a tots.
Dret: Dret a la sanitat.
En aquest article la actriu Silvia Abascalreivindica el dret que tots el éssers humants tenim a la atenció sanitaria.
Es tracta de un dret recollit en la nostra constitució nacional i n'hi ha lleis nacionals i autonómiques que així ho remarquen.
El 20 de abril de 2012 es va aprobar un Reial decret per a la reforma del sistema sanitari que, explica el article, suposa un retrocés en la qualitat de l'atenció sanitària, en especial peral colectius més pobres.
Perque amb al nou sistema de copagament dels medicaments per a estes persones es més dificil accedir a molts medicaments. En especial, als medicaments de dispensació en les farmàcies hospitalaries, necesaries per a tractar algunes malalties greus com els tumors o la hepatitis C.
De la mateixa forma, Silvia Abascal destaca el problema que suposa per a la gent amb menysrecursos la privatització parcial de la sanitat, perqué no podrán accedir a molts serveis, o quan puguen accedir a ells serán de una qualitat inferior.
Indica també que en la defensa del sistema actual, universal, public i garantit per els impostos que tots paguen están units els ciutadans i els professionals de la sanitat, ja que uns i altres s'en adonen de la importancia de mantindre el sistemaactual.


1 de gener de 2014
Diari: El País
Titular: Malala, la jove atacada per els talibans, reb el Premi le la Pau dels xiquets.
Dret: Dret a la educació.
El article destaca la noticia de com la jove Malala ha rebut, en septembre de 2013, el Premi de la Pau dels Xiquets, equivalent al Premi Nobel de la Pau dels adults, que otorga la organització humanitaria KidsRights.
Aquesta jovees natural de Pakistán, concretament de del districte de Swat, en el noroest del païs, dominat pels talibans, contraris a la educació de les xiquetes i dones. Desde que era molt xicoteta Malala es va preocupar per el tracte discriminatori que rebien les xiquetes i dones al seu país. Encara que no era més que una xiqueta, defensava el dret a la educació que tenen tots el éssers humans, i escribía enun blog de la BBC contant les seves idees i relatant la situació de violència i discriminació del seu voltant.
Com els pasa a molt lluitador compromessos en la defensa del drets humans va ser atacada per uns fanàtics, que varen tirotejar el autobús escolar en el que viatjava per a matarla.
Encara que s'ha hagut de exiliar al Regne Unit, Malala continua la lluita per les xicones i dones del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Derechos humanos/Declaracion de los derechos humanos
  • Los derechos humanos y el desarrollo humano
  • Derechos humanos y seguridad humana
  • derechos humanos y desarrollo humano
  • Defensa Del Humanismo Y Derechos Humanos
  • Dignidad Humana Y Derechos Humanos
  • Derechos humanos
  • Derechos humanos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS