Derivados

Páginas: 7 (1694 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2014

ELS FUTURS

Definició

Un contracte de futurs és un acord jurídicament vinculant per a comprar o vendre un determinat producte a un preu prèviament acordat en un temps futur. Tots els termes del contracte estan estandarditzats , excepte el preu.

Totes les operacions amb futurs han de ser dutes a terme per un membre del mercat. En cas que algú vulgui comprar o vendre no ho sigui, had'operar a través d'un broker. El broker trasllada la teva ordre a un membre del mercat el qual al seu torn la executa i un cop la teva ordre ha estat introduïda al mercat el broker fa la notificació corresponent.

Pot ser considerat el preu d'un futur com a resultat d'una predicció d'aquest preu? Per una part sí podria ser considerat com a tal perquè el preu dels futurs reflecteix lesexpectatives sobre el preu tant de compradors com de venedors al temps d'entrega de subjacent. Així és com els futurs ajuden a establir un equilibri entre la producció i el consum. D'altra banda, no, perquè el preu d'un futur és fruit d'una predicció dels preus que està en constant canvi per la qual cosa no sempre es compleixen les expectatives. Els preus dels futurs acostumen a fer un ajustament en eldesequilibri original entre l’oferta i la demanda quan encara aquesta informació no està disponible.

Els participants del mercat

Es poden agrupar els participants del mercat en dues categories generals: els especuladors i els hedgers.

Originalment la funció dels futurs era només la de cobertura (és a dir la duta a terme pels hedgers) i es tractava de dur a terme una gestió del risc delspreus per a evitar que les oscil·lacions del mercat de contat fossin massa perjudicials,


és a dir tenia el benefici de produir estabilització. No obstant, les característiques del mercat fan que rarament coincideixi el nombre de participants que inverteixen en tendències oposades, i és que la tendència històrica a la pujada de preus fa que el nombre d'inversors a l'alça sigui molt més notableque els inversors que aposten a la baixa. És per això que es necessiten uns altres participants al mercat: els especuladors.

Els especuladors faciliten també la realització d'operacions de cobertura mitjançant l'aportació de liquiditat. La finalitat dels especuladors és simplement guanyar diners fruit d'un moviment favorable en els preus, per la qual cosa han de fer una predicció del moviment delmercat.

Tipus de futurs

Bàsicament, existeixen dues categories diferents de contractes de futurs:

De productes bàsics, o sigui de consum
Financers, que solen ser índex referenciats de borses, accions o paquets d'accions.

Històricament, els contractes de futurs han tingut com a subjacent productes bàsics de consum – tals com les matèries primeres i els recursos energètics (aliments,combustible, roba).
Els contractes de futurs són, i continuen sent en molts casos, una manera d'ajudar a protegir els productors i consumidors dels riscos de les fluctuacions dels preus en els productes bàsics de consum.

Encara que originàriament eren els productes bàsics els subjacents en aquest tipus de contracte financer, actualment també s'utilitzen bonus que indexen béns que no tenen unvalor implícit, com per exemple les divises. Aquest fet pot ser vist com a “no gaire ortodox”, o almenys, poc ètic perquè, en principi no


està justificat el seu ús com a eina de cobertura en les fluctuacions de preus.

No obstant, es pot dir que els diners són com la matèria primera del mercat financer i per tant és necessari protegir-se de les fluctuacions en la valoració de divises ofins i tot d'un paquet d'accions concret.

Així doncs, hi ha quatre categories bàsiques pertanyents a la categoria de béns financers que són objecte de contractes de futurs:

1. Divises
2. Índexs borsaris ( ibex-35, CAC.40, Eurostoxx-50,etc).
3. Percentatges d'interès (euribor, libor, tipus del BCE,etc).
4. Stocks individuals (accions, paquets d'accions,etc).

Els traders

Una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Derivados
  • Derivadas
  • A la deriva
  • A la deriva...
  • Derivaciones
  • Derivadas
  • Derivadas
  • deriva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS