Desastre Bhopal i tractats UE

Páginas: 4 (987 palabras) Publicado: 22 de diciembre de 2014
EL DESASTRE DE BHOPAL

El desastre de Bhopal, ocorregut el 3 de desembre de 1984 a la regió de Bhopal (Índia), fou un accident mediambiental industrial que es va originar en produir una fuita de42 tones d'isocianat de metil en una fàbrica de pesticides propietat de la companyia nord-americana Union Carbide (part dels actius van ser posteriorment adquirits per Dow Chemical). L'accident es vaproduir en no prendre les degudes precaucions durant les tasques de neteja i manteniment de la planta, el que va fer que l'aigua a pressió utilitzada i els cristalls de clorur sòdic, restesmetàl·liques i altres impureses que la mateixa arrossegava, entressin en contacte amb el gas emmagatzemat, iniciant una reacció exotèrmica que va provocar l'obertura per sobrepressió de les vàlvules de seguretatdels tancs, i amb això, l'alliberament a l'atmosfera del gas tòxic, amb l'agreujant que el sistema de refrigeració dels tancs i el catalitzador de gasos previ a la sortida a l'atmosfera, tots doss'havien desactivat per l'estalvi de costos.
En entrar en contacte amb l'atmosfera, el compost alliberat va començar a descompondre's en diversos gasos molt tòxics (fosgens, mono metilamina iespecialment àcid cianhídric, també conegut com a àcid prússic o cianur d'hidrogen) que van formar un núvol letal que, en ser més densos els gasos que la formaven que l'aire atmosfèric, va recórrer arran deterra tota la ciutat. Milers de persones van morir de forma gairebé immediata asfixiades pel núvol tòxic i moltes altres van morir en accidents en intentar fugir d'allà durant la desesperada i caòticaevacuació de la ciutat.
S'estima que entre 6.000 i 8.000 persones van morir en la primera setmana després de la fuita tòxica i almenys uns altres 12.000 van morir posteriorment com a conseqüènciadirecta de la catàstrofe, que va afectar més de 600.000 persones, 150.000 de les quals van patir greus seqüeles. A més, van morir també milers de caps de bestiar i animals domèstics i tot l'entorn del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Desastre de Bhopal
  • Desastre Bhopal
  • Desastre de Bhopal
  • Desastre de bhopal
  • DESASTRE EN BHOPAL
  • Ensayo sobre EL DESASTRE DE BHOPAL
  • DESASTRE EN BHOPAL ensayo
  • DESASTRE DE BHOPAL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS