Descartes

Páginas: 12 (2938 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013
RENÉ DESCARTES (1596-1650)





"Cogito ergo sum"





















ÍNDEX Pàg.



1. Biografia 1

2. Principals obres1

3. Racionalisme 2

4. El mètode 3

regles del mètode

5. El dubte4

la moral provisional

de què cal dubtar?

6. Primera evidència 6

característiquesdel cogito

7. Les idees 7

Classificació

8. La substància7

classes

9. Antropologia 8

10. Comparacions 9

11. Vocabulari 10RENÉ DESCARTES, pare de la filosofia moderna (1596-1650)
1. Biografia
René Descartes va néixer a la Haye a la regió francesa de Touraine, fill de família que pertanyent al petita burgesia. René Descartes va se educat fins els deu anys a casa de la seva àvia i el 1607 va ingressar el al col·legi jesuïta de La Flèche, on vagaudir de un cert tracte de favor en atenció a la seva delicada salut, més tard va estudiar dret a la facultat de Poitiers (1616). Després d'acabar els estudis s'allista a l'exèrcit per tal de veure món i més endavant es dedica a viatjar per Alemanya, Itàlia i els Països Baixos, sempre amb el seu afany d'estudiós i observador del món i la natura humana. Durant aquets viatges va tenir una menad'il·luminació que li va fer veure clar que s'havia de dedicar a la filosofia, concretament a buscar un mètode universal que donés consistència a tot el saber. Posteriorment torna a viure a Paris el 1926, y més tard s’ en va a Holanda on podia expressar amb llibertat les seves idees. Les seves obres i idees es fan conegudes arreu d'Europa, , les seves idees representen una nova manera de veure el món,d'acord amb una visió més científica i racionalista, la qual cosa va fer que l'església no el veiés amb bons ulls. L'any 1649 es va traslladar a Suècia per fer de professor de la reina Cristina on el cap d’un any va morir de pneumònia.

2. Principals obres de René Descartes:
Regles per a la direcció de l'esperit el 1628.
El Discurs del Mètode (Discours de la Method pour bé conduire la raison etchercher la vérité dans les sciences), que va publicar el 1637. Dins d'aquesta obra, el més destacat són tres apèndixs:
La Dioptrique, un tractat sobre òptica que recull les idees existents llavors sobre el tema i recull algunes aportacions pròpies originals.
Els Météores, un tractat sobre meteorologia.
La Géométrie, un tractat sobre geometria, que és, sense cap dubte, la seva major...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes
  • Descartes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS