Descobriment De L Ant Rtida

Páginas: 5 (1025 palabras) Publicado: 28 de julio de 2015



















Bruno Sànchez
Oct-2013
Socials

Al segle XVI el continent blanc no apareixia en cap mapa, donat que cap home havia divisat aquesta part extrema del món, ni tant sols esplantejaven la seva existència. Des dels seus primers albiraments, assenyalats en 1819, l'Antàrtida es va convertir en terra desitjada pels més temeraris exploradors.
En 1902, Robert Falcon Scott va ser el primer que es va enfrontar amb les condicions extremes del Sud del món. En companyia de Drigalsky, van poder observar els panorames del Pol. El 1908, Ernest Shackleton, a bord del seu Endurance,recolzat pels 27 homes de la tripulació, va donar inici a una sèrie d'expedicions que van prosseguir fins a 1950. Avançant en un terreny desconegut i sense mapes, va haver de retrocedir amb els seus 3 companys d'expedició a 170 km aproximats del Pol .
Al desembre de 1911 el noruec Roald Amundsen, al capdavant d'una expedició va aconseguir conquerir el Pol Sud. Poc després l'assoliment va ser repetitpel mateix Scott, però amb resultats catastròfics: en efecte, una sèrie de successos van caure sobre els valents exploradors i repetides grans tempestes colpejaven al grup al llarg de la tornada. Primer van morir Evans i Oates, seguits alguns dies després per Scott, Wilson i Browers .
En 1914, una nova missió dirigida de nou per Shackleton, va salpar cap al Pol Sud. Aquest cop, la nau del'explorador va quedar atrapada en el bloc de gel i després d'haver estat arrossegada cap al Nord, va ser destruïda per la mateixa premsa de gel a la que havia quedat empresonada. Shackleton i els seus homes van aconseguir posar-se miraculosament fora de perill emportant-se l’equipament i les provisions.
Avui, gràcies a l'auxili de la tecnologia, nombrosos satèl·lits sobrevolen constantment l'Antàrtidaenviant-nos en temps real tot el que passa al cor del continent. D'aquesta manera estem informats del naixement d'un gran iceberg, de l'erupció d'un volcà o del fraccionament d'un bloc. En tot cas, el continent blanc amaga encara avui misteris i àrees per estudiar i descobrir.





Roald Amundsen va néixer el 16 de juliol de 1872 a
Borge, Noruega, en una família de capitans i
propietaris denavilis en Borge. El seu pare es deia
Jens Amundsen i la seva mare Gustava Sahlquist, i
va ser el cinquè fill de la família.

La seva primera estada a l'Àrtic data de 1897, durant l'expedició del Gerlache. En 1903 va descobrir el pas del Nord-oest i va vorejar la costanord de Canadà a bord del Gjoa. El seu propòsit principal era la conquesta del pol Nord, però quan preparava l'expedició per assolir aquest objectiu, va tenir notícies que el nord-americà Robert Peary li havia avançat. Home de gran flexibilitat, modificà sobre la marxa els seus plans i es va dirigir cap a l'Antàrtida, amb la intenció de ser el primer en arribar al pol Sud. Gràcies a la preparaciófísica i tècnica de l'expedició, basada en l'ús de trineus tirats per gossos i la participació d'esquiadors experimentats, així com en amplis coneixements del terreny, va aconseguir ser el primer en arribar al pol Sud, el 14 de desembre de 1911, i va hissar la bandera noruega. D'aquesta manera va superar per escàs marge a la desgraciada expedició del capità Robert Scott, que va arribar al mateix llocpoques setmanes després.
Les expedicions restants, que va efectuar un cop finalitzada la Primera Guerra Mundial, van tenir per objectiu arribar al pol Nord, el seu gran somni, que mai veuria complert. En 1925, amb tres avions, va estar més a prop del pol del que ningú havia estat abans, a excepció de Peary.
El 1926 va efectuar un nou intent a bord del dirigible de construcció italiana Norge,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Ant Rtida
  • Ant Rtida
  • La Ant Rtida
  • TP Ant rtida 3B
  • D A DE LA ANT RTIDA ARGENTINA
  • Reclamaciones territoriales en la Ant rtida
  • Resumen Ant Rtida
  • La Ant rtida no es de nadie

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS