descobriment del neutró

Páginas: 6 (1252 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2014
ÍNDEX
Pàgs.
1- Biografia de James Chadwick…………………………………….…………….2
2- Què és el neutró i les seves propietats.........................................................3
3- Què és la radioactivitat…………………………………………………...…......4
3.1-Tipus de radioactivitat i descobriment del neutró...........……...…….. 5


JAMES CHADWICK

James Chadwick va néixer el 20 d’Octubre de 1891 a Manchester,i va morir el 24 de juliol de 1974 a Cambridge, Regne Unit. Era un físic que va guanyar el Premi Nobel britànic per el descobriment del neutró.

Va estudiar en la Universitat Victòria i en 1909 va treballar sota les ordres del físic Ernest Rutherford. Al 1911 es va llicenciar. Després va viatjar Berlín per ampliar la seva formació, aquesta vegada ja era sota les ordres de Geiger.

Va serreconegut per el seu descobriment l’any 1932 d’una de les partícules fonamentals de la matèria, el neutró, descobriment que va conduir directament a la fissió nuclear i a la bomba atòmica. Va ser un dels primers que va fomentar la possibilitat del desenvolupament de la bomba i el principi científic encarregat dels treballs d’investigació de la bomba nuclear britànica.

Al final de la I GuerraMundial es va traslladar a la Universitat de Cambridge amb Rutherford, amb qui va continuar col·laborant fins el 1935 en que va obtenir una càtedra de la Universitat de Liverpool.

De 1943 a 1945 va dirigir la delegació britànica que va treballar en el laboratori científic “Los Álamos”, en Nou Mèxic.

Després va ser admès en la Societat Real de Londres, on va rebre el Premi Nobel de Física en1935. En 1932 va descobrir que les radiacions emeses per el beril·li quan fos bombardejada amb partícules alfa eren neutrons.
En 1919, Chadwick va tornar a Cambridge i va col·laborar amb Rutherford, qui havia descobert en 1917 la desintegració atòmica artificial al estudiar l’àtom de nitrogen.
En 1932, durant l’estudi de una radiació va identificar els seus components com partícules amb una massaequivalent a la del protó però sense càrrega, descobrint així l’existència dels neutrons, components del nucli atòmic junt amb els protons.









QUÈ ÉS EL NEUTRÓ I LES SEVES PROPIETATS?
El neutró és una partícula subatòmica que té com a símbol n, sense càrrega elèctrica i de massa lleugerament superior a la del protó. El neutró es classifica com a hadró i dins d’aquest al grup debarions, per estar compost per tres quarks, i com a nucleó per formar part, juntament amb el protó dels nuclis dels àtoms.





(Neutró)
(Els colors dels quarks no són característics de cada quark, es representen d'aquesta manera per donar a entendre que el neutró està format per tres colors de quarks).






(Es pot veure que està localitzat dinsdel nucli).
La seva massa és de1.674927351(74)x10-27kg
El nombre de protons en un nucli és el nombre atòmic i defineix el tipus d'element de les formes atòmiques i el nombre de neutrons determina l'isòtop d'un element.
Fora del nucli, els neutrons són inestables, se sotmeten a la desintegració beta i tenen una vida mitjana d'aproximadament quinze minuts. Els neutrons lliures es produeixen a lesreaccions nuclears de fusió i fissió.
Els neutrons estan sotmesos a les forces dèbil, forta i gravitatòria. La força electromagnètica, s'unifica parcialment amb la dèbil a altes energies; o dit d'una altra manera, a distàncies menors que el diàmetre d'un protó, les dues forces són només dos aspectes d'una força, la força electrodèbil. D'aquesta manera el neutró, encara que la suma de lescàrregues elèctriques dels seus components, (els quarks), sigui nul·la, està també sotmès a la interacció electromagnètica.










Irradiació dels raigs:
Els raigs emesos, s’anomenen segons el cas, raigs alfa, raigs beta o radiacions ionitzats els quals poden travessar en cossos opacs, ionitzar l’aire, impressionar plaques fotogràfiques i excitar la fluorescència de certes substàncies....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estados Neutros
  • Richard Neutra
  • Neutro marketing
  • Sales Neutras
  • c-neutro
  • La inversión neutra
  • Neutro Flotante
  • El español neutro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS