Descolonització d'àfrica

Páginas: 9 (2142 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2014
Educació física
Les olimpíades d'hivern
Bobsleigh i salts de trampolí amb esquís

04/03/2014




Índex de continguts



Abstract

Aquest treball ha estat realitzat degut a què fa poc es van realitzar les olimpiades d'hivern a Sochi. He escollit d'esports, el bobsleigh i els salts d'esquí perquè són, pel meu gust, els esports més interessants de les olimpiades d'hivern i he volgutaprendre una mica més d'aquests esports tan poc coneguts per la gent.

Les Olimpiades d'hivern
HISTÒRIA
El precursor dels jocs olímpics d'hivern, són els jocs Nòrdics organitzats per Balck, que va se comissari del COI i va intentar durant anys incloure el patinatge sobre gel a les olimpíades.
Tres anys més tard, un comte italià va proposar afegir una setmana d'esports d'hivern al programaolímpic de Estocolm 1912, però el COI no va acceptar. Durant els anys pròxims la idea de afegir esports d'hivern va anar agafant força fins que, per fi, van afegir-la a Berlín 1916. Però es va cancel·lar degut a la 1ª Guerra Mundial.
Tot i això, a Amberes 1920 si que es van disputar i els esports d'hivern van ser un èxit. El 1921 el COI va incloure un altre cop la semana d'esports d'hivern aParís 1924.
L'any després de la Setmana Internacional d'esports d'hivern disputada a Chamonix, França (1925), el COI va crear els Jocs Olímpics d'Hivern on Chamonix 1924 va ser assignada com a primera edició.
REPORTATGE DE SOCHI 2014





Bobsleigh
HISTÒRIA
En els seus primers anys d'existència la pràctica del bobsleigh era molt més senzilla del que ho és ara , ja que es necessitava untrineu de fusta i les mesures de protecció a penes es tenien en compte . La pràctica d'aquest esport era principalment per diversió , especialment dels turistes rics que es trobaven en terres suïsses . No obstant això , la pràctica del bobsleigh ha evolucionat enormement fins a arribar a convertir-se en l'esport que avui coneixem amb aquest nom . Per a la fabricació del trineu va passar a utilitzarl'acer , ja que les seves propietats ho feien més idoni per tal de lliscar per superfícies gelades . Les primeres competicions oficials del bobsleigh es van disputar el 1914 en diferents tobogans de gel natural . El 1923 es va fundar la Federation Internationale de Bobsleigh et de Tobogganing ( FIBT ) . El 1924 es va donar la celebració de la primera participació del bobsleigh , bobs a quatre, enun esdeveniment olímpic com van ser els Jocs Olímpics d'hivern de Chamonix , França . La modalitat de bobs a dos es va fer olímpica a les Olimpíades de Lake Placid ( Estats Units ) celebrades el 1932 . El format a dos s'ha mantingut des de llavors fins a l'actualitat .

No obstant això , el bobsleigh que competeix avui en dia encara no tenia molt a veure amb el que es practicava a principis delsegle XX . Va ser en 1950 quan l'esport va començar a realitzar canvis tant en les regles , especialment en el pes màxim permès per trineu , com en el material utilitzat per a la fabricació dels trineus o la manera de conduir-lo. Les noves regles van començar a cridar l' atenció d'alguns atletes , especialment aquells la gran virtut era la velocitat o la força . Això va ser així perquè el fet quees limités el pes per trineu cap essencial la necessitat de persones fortes i veloços per tal d'aconseguir donar un impuls majúscul al trineu per aconseguir la màxima punta de velocitat possible . Per això actualment es considera que el truc per realitzar una gran actuació en aquest esport resideix en la punta de velocitat i empenta que s'aconsegueixi prendre abans de començar el descens entrineu . A la dècada dels 90 es va començar a practicar el bobsleigh per a dones , ja que fins llavors , per la seva perillositat i les seves característiques , s'havia considerat un esport destinat als homes . Aquesta modalitat femenina es començaria a practicar olímpicament a finals de la dècada dels 90 del segle XX .
MATERIAL I EQUIPAMENT

Un bobsleigh modern està compost de tres parts: la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Tercer Món, La Descolonització D'Africa, I W.W.Rostow I El Context Històric De 1960
  • La descolonització.
  • Descolonització
  • descolonització
  • Descolonització
  • La Descolonitzacio
  • Descolonització
  • Conflicte del sàhara la descolonització fallida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS