desconsol arte

Páginas: 3 (621 palabras) Publicado: 20 de enero de 2014
EL DESCONSOL
DE
JOSEP LLIMONA




Fitxa d´una obra

Títol  Desconsol
Artista  Josep Llimona i Bruguera
Any  1907
Estil  Modernista i simbolista
Tècnica  tallaFormes  escultura exempta
Material  marbre
Tipologia  sedent
Cromatisme  monocroma
Amplada  67 cm
Alçada  67 cm
Llarg  76 cm
Museu  Museu d´Art Modern, a Barcelona
Ciutat  BarcelonaBreu comentari de l´obra
El Desconsol és considerada com l´escultura més representativa del modernisme català. Josep Llimona, va demostrar les seves qualitats excepcionals per imprimir sensibilitati vida a la seva obra.
L´escultura il·lustra l´actitud de desconsol a través del cos d´una dona, de genolls sobre uns esglaons, amb el tors completament abocat cap endavant. És la gestualitatmateixa del cos i no el rostre de la figura, amagat entre els braços, l´encarregada de transmetre el sentiment.
La impressió màxima de repòs i abatiment ve donada pel fet que no té cap múscul tens. Hi hapetit detalls que demostren que l´escultor va anar més enllà del naturalisme per donar vida, d´una manera més colpidora, a la imatge del desconsol. Pits, ventre, cames i braços foren traduïts al marbreamb el detallisme més gran i amb tota precisió naturalista.
L´escultor no buscà representar el tors real de la model. Esculpí un tors ideal, que no idealitzat, símbol de la perfecció de l´anatomiafemenina. El tors és el que havia de transmetre a l´observador l´absoluta expressió d´abatiment i per això fou treballat d´una manera que no pot considerar plenament realista.
Les mans, els cabells iels peus tampoc van ser tractats amb un realisme total; l´acabat és més tosc que el d´altres parts del cos. El conjunt de l´escultura no mostra cap eix de simetria; és clarament asimètrica i el volumrodó que forma el cos de la dona contrasta amb el volum rígid i recte dels tres esglaons, que tenen la funció de suport.
L´atractiu de Desconsol està en els magnífics efectes de llum i ombres que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Desconsol
  • El Desconsol
  • El Arte Es Arte
  • arte por arte
  • DE TU ARTE A MI ARTE
  • arte o no arte
  • Arte
  • Arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS