Desconsol

Páginas: 2 (334 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013
Desconsol

Es tracta d'una obra arquitectònica construïda per Josep Llimona entre els anys 1903 -1907. És una escultura modernista simbòlica feta amb marbre blanc. Josep Llimona ens mostral'escena en què una dona nua amb el cap tapat pels braços i les cames flexionades, transmetent una sensació de tristesa i desconsol. Té una mida de 67 x 76 x 80 cm i està localitzat al Parc de laCiutadella i al museu d'art modern de Barcelona (el veritable).
Quant al context històric, es situa en el modernisme, a la fase final del moviment consolidat que omple l'espai cultural iartístic de Catalunya relacionant-se amb l'Espanya de baixa forma. Es caracteritza per la intenció de representar la figura nua de la dona respectant la puresa d’ella.
El material amb el qual estàconstruït l'escultura és el marbre, fet que fa que l'obra sigui més definida a causa de la textura i ressalta més la llum en l'escultura. La llum té un paper fonamental en l'obra, ja que ésreflectida en el marbre blanc i juga amb les ombres de la dona donant un atractiu especial. Cal remarcar que la superfície és tractada de manera desigual en segons quins llocs, no té el mateixtractament en el seu cos. El seu acabat és el d'un cos precís i definit amb els cabells difuminats mostrant una noia melancòlica que s'amaga del món exterior, es imperceptible per a l'espectador saberque amaga. Està inscrita dins d'un cub imaginari de diferents proporcions.
Desconsol va ser presentada a la cinquena Exposició Internacional de Belles Arts de Barcelona al 1907 resultant elpremi d'honor.
Llimona va Tenir gran influència de l'escultor impressionista Rodin que mitjançant una renovació tècnica feia jocs lumínics i sobretot evitava tot el possible la sensualitat i lavitalitat de les figures de Rodin. Aquesta obra explica l'estat personal de l'artista, ja que va morir la seva dona al poc temps i l’artista va patir una ulcera a l’estómac.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Desconsol
  • Una realidad desconsoladora
  • Asterisk desconsolado
  • Triste y desconsolada
  • El desconsol josep llimona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS