Descripción de los seres mitologicos de la odisea

Páginas: 5 (1048 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2011
DESCRIPCIÓ DELS ÈSSERS MITOLÒGICS DE L’ODISSEA

1.- ELS CÍCLOPS:
Els cíclops eren representats com a éssers monstruosos de cos gegantesc i un sol ull a la meitat del front. A aquest ull se li atribueixen poders especials, ja que era capaç de desintegrar gairebé qualsevol cosa amb la mirada. A més tenien una gran habilitat manual però eren coneguts dels seu mal geni. Segons la mitologia gregavan existir dues generacions de cíclops.
Primera generació.
Aquesta primera generació va estar formada per tres fills d’Urà, déu del cel i Gea, deessa de la terra. Ells seus fills eren Brontes, Estéropes i Arges; anomenats també “El que trona” (tro), “El que dóna el raig”(raig) i “El que brilla”(llampec), els quals van ser els encarregats de construir l’Olimp, ja que posseïen l’habilitat de lametal·lúrgia.
El seu pare, que els odiava, va mantenir-los presos a l'interior de Gea. Més tard Cronos, un altre fill d'Urà i Gea, va alliberar als Cíclops, juntament amb els Centimans. Tots junts van ajudar a Cronos a enderrocar i castrar a Urà. D’aquesta castració Gea va recollir la sang, de la qual van sorgir els gegants i de l’escuma, que van produir els genitals, va néixer Afrodita. PeròCronos va tornar a empresonar els ciclops i els Centimans dins de Gea, baix la vigilància de Campe. Finalment, Zeus, aconsellat per la seva mare Rea, va decidir alliberar-los, donant mort al seu guàrdia.
Els cíclops van donar a Zeus el tro i el raig, a Hades un casc màgic, que feia invisible al que ho usés i a Posidó el trident, el xoc del qual commovia la terra i el mar. Amb aquestes armes, els déusvan vèncer als titans i Cronos (Titanomàquia).
Els rajos i el tro es van convertir en les armes predilectes de Zeus, aquest van ser forjats pels tres Cíclops. Arges va posar la lluentor, Brontes el tro, i Estéropes el llampec. A més van ser ajudants d’Hefest, déu de la metal·lúrgia qui tenia els seus tallers al Tàrtar, es diu que també van construir el primer altar dels deus, així com lesmuralles i fortificacions de Tirint i d’Argos al Peloponès i el vel de ferro que no deixava veure la llum del sol als titans. Els sorolls que sorgien del cor dels volcans s'atribuïen a les seves operacions.
Com a divinitats que eren, els Ciclops eren immortals, no obstant, Apol·lo, déu de la medicina els va matar en venjança, després que Zeus va donar mort al seu fill Asclepi amb un raig forjat perells.

Segona generació.
La segona generació de cíclops van ser els descendents de Posidó. Aquests cíclops eren uns éssers gegants que vivien a l’illa de Sicília al sud d’Itàlia, sota cap llei. Ells no posseïen l'habilitat per a la metal·lúrgia que tenien els seus antecessors sinó que es dedicaven al pasturatge, vivien en coves, a més no plantaven ni sembraven, sinó que les vinyes i el blatcreixien silvestres per a ells.
El cíclop més conegut d’ aquesta generació va ser Polifem fill de la nimfa Toosa i de Posidó.

2.- LES SIRENES
Les sirenes han estat famoses seductores, perquè segons la mitologia eren éssers capaces hipnotitzar amb la seva veu als marins per raptar-los. Aquestes éssers eren dones, amb cos d'ocell, criatures semblants a les harpies, meitat aus, meitat dones. Encantar, semblaven ser bellíssimes donzelles, però els que sucumbien davant el seu encant, aviat esbrinaven la seva verdadera naturalesa.
Segons la llegenda, les sirenes havien estat companyes de Persèfone abans de ser raptada per Hades, com no van aconseguir salvar-la, la deessa les va transformar, com a càstig, en aquestes estranyes criatures. El cant de les sirenes anunciava de forma enganyosa elsplaers del món subterrani, però també, tenien poders profètics.
Elles vivien a la illa d’Artemisa, on jeien els ossos dels mariners que havien estat atrets pels seus delitosos cants. Jàson i els Argonautes abans que Ulisses havien sobreviscut al cant de les sirenes, però perquè fa Orfeu, el bard, es va ofegar el cant amb el seu lira. de igual manera, Odiseu (Ulisses), home de gran imaginació,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • seres mitologicos
  • Seres Mitologicos
  • seres mitológicos
  • Seres mitologicos
  • seres mitologicos
  • Seres Mitologicos
  • Seres Mitológicos E Historia
  • Sere mitologicos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS