Descripcio de la paraula antisistema

Páginas: 4 (771 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2011
Venim observant que, en els últims temps, els mitjans de comunicació de tot tipus han posat de moda el terme antisistema. El fan servir en general en una accepció negativa, pejorativa, i gairebésempre amb intenció despectiva o insultant. I apliquen o endossen el terme, també en general, per a qualificar a persones, preferentment joves, que critiquen de manera radical la manera de produir,consumir i viure que impera en les nostres societats, siguin aquests okupes, altermundialistes, independentistes, desobedients, objectors al Plà de Bolonya o persones que alcen la seva veu i es manifestencontra les reunions dels que manen en el món.

Evolució del terme antisistema anys 1980-2000

Encara que no ho sembli, perquè de seguida ens acostumem a les parauletes que es posen de moda, la cosaés nova o relativament nova. Així que caldrà dir alguna cosa per refrescar la memòria del personal. Fins a començaments de la dècada dels vuitanta la paraula antisistema només s'emprava en elsmitjans de comunicació per a qualificar a grups o persones d'extrema dreta. Va venir a substituir, per dir-ho, a una altra paraula molt socorreguda en el llenguatge periodístic: ultra. Però ja en aquestadècada la noció s'emprava principalment per fer referència a les posicions del món d'Herri Batasuna al País Basc. A la dècada següent, alguns diaris als quals no els agradava l'orientació que estavaprenent Esquerra Unida van ampliar l'ús de la paraula antisistema per a qualificar als partidaris de Julio Anguita i la van mantenir per referir-se a l'extrema dreta, als partidaris de Le Pen,principalment, a l'anomenada esquerra abertzale. Així es matava d'un sol tret no dos ocells (de molt diferent plomatge, per cert) sinó tres.

Aquesta pràctica s'ha seguit mantenint en la premsa aproximadamentfins a principis del nou segle, quan va sorgir el moviment antiglobalització o altermundialista. A partir de llavors es comença a qualificar als crítics que es manifesten de grups antisistema i de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Descripcio
  • la descripcios
  • Tp Antisistema
  • Paraules Emmetzinades
  • Paraules emmetzinades
  • paraules emmetzinades
  • Paraules Emmetzinades
  • paraules emmetzinades

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS